Рецепти від домашніх лікерів

Лікер – солодкий алкогольний напій із багатими відтінками смаків. Оскільки він відноситься до серії дорогих продуктів, господині прагнуть зробити домашні лікери, рецепти яких дозволяють суттєво заощадити без шкоди смаковим якостям. Ми ділимося з вами рецептами найсмачніших і найрізноманітніших лікерів.

Лікер вершковий
Лікер вершковий

Склад:

  • Згущене молоко – 1 банка,
  • горілка – 200-250 г,
  • кава мелена чи розчинна – за смаком,
  • вода мінеральна негазована – 400-800 мл,
  • яєчний жовток – 1 шт.,
  • ванільний цукор – 0,5 ч. л.

Приготування

У 200 г води зварити чи розчинити каву. Охолодити до теплого стану.

Збити міксером на середній швидкості яєчний жовток та ванільний цукор. Додати згущуне молоко, злегка збити. Додати горілку, добре перемішати. Додати охолоджену каву, перемішати. Потім поступово додавати мінеральну воду, доводячи лікер потрібної консистенції. Кількість горілки також вводиться до смаку (з цієї кількості інгредієнтів виходить близько 1 л лікеру).

Лікер апельсиновий
Лікер апельсиновий

Склад:

  • Апельсин – 5 шт.,
  • горілка – 1 л,
  • цукор – 400 г.

Приготування

Апельсини вимити. Цедру тонко зняти і дрібно нарізати, засипати в банку, залити горілкою і поставити в тепле місце (біля батареї). Настояти у теплі 3 тижні. Після цього настійну горілку процідити.

У глибокій тарілці з цукру і 1 скл. (250 г) настоянки приготувати сироп. Довести його до кипіння, помішуючи. Вимкнути плиту, охолодити до теплого стану.

Консистенція у сиропу нагадує рідке варення. Перемішати та вилити в настойку. Потім лікер поставити настоятися ще на 2 тижні. (Не треба наливати під саму шийку.)

Готовий лікер розлити по пляшках і, добре закупоривши, зберігати у прохолодному місці.

Лікер горобиновий
Лікер горобиновий

Склад:

  • Горобина червона – 2 кг,
  • спирт (або горілка) – 1 л,
  • кориця – на кінчику ножа,
  • цедра лимона – 1 щіпка.

Сироп:

  • цукор – 1 кг,
  • вода – 1 л.

Приготування

Для приготування сиропу цукор дрібно потовкти, залити кип’яченою водою і варити, знімаючи піну, близько 10 хв. Коли піноутворення повністю закінчиться, сироп зняти з вогню та дати відстоятися.

Горобину обдати окропом, протерти через сито та відфільтрувати сік.

З’єднати сироп, сік та спирт, додати цедру і корицю. Розлити у пляшки, закупорити та зберігати в холодильнику.

Лікер лимонний
Лікер лимонний

Склад:

  • Лимони – 5 шт.,
  • горілка – 500 мл,
  • цукор – 350 г,
  • вода – 350 мл.

Приготування

Обчистити шкірку з лимонів. Відправити лимонну цедру в банку з горілкою, накрити кришкою та залишити на 5-7 днів у темному прохолодному місці. (Періодично збовтувати ємність.)

Через 5-7 днів приступити до приготування сиропу. Для цього в каструлю відправити цукор та залити водою. Поставити на повільний вогонь і варити 3-5 хв. після закипання. Готовий сироп охолодити до кімнатної температури.

Поки вариться сироп, процідити горілку через сито.

Змішати сироп із настоянкою. Накрити кришкою і настояти в холодильнику 5 днів, щоб усі інгредієнти між собою «одружилися».

Оксамитовий банановий лікер
Оксамитовий банановий лікер

Склад:

  • Горілка – 300 мл,
  • банани (великі) – 2-3 шт.,
  • згущене молоко – 1 банка,
  • яйця – 2 шт.,
  • молоко – 150 мл.

Приготування

Вилити в миску згущене молоко, додати горілку, яйця, молоко та шматочки бананів. Суміш перемішати і ретельно збити міксером. Процідити через сито.

Вилити лікер у графин і охолодити в холодильнику. Настоювати не треба, а ось пити його можна відразу!

Лікер яєчний
Лікер яєчний

Склад:

  • Яєчні жовтки – 10 шт.,
  • згущене молоко – 400 г,
  • горілка – 1 л,
  • цукор – 250 г,
  • мускатний горіх – 1/8 ч. л. (за бажанням),
  • ванільний цукор – 8 г.

Приготування

У великій мисці з’єднати жовтки, цукор та мускатний горіх (за бажанням), розмішати. Додати до жовтків ваніль, згущене молоко та горілку. Перелити масу у блендер, збивати протягом 30 сек. (або збити міксером).

Перелити лікер у стерилізовану пляшку, закрити та помістити яєчний лікер у холодильник на 2 тижні, періодично струшуючи.

«Погляд часу» №48-01.12.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *