Рецепти з кабачків

Прості рецепти найсмачніших страв із кабачків: запіканка, ніжні запечені завиванці з кабачків із пікантною начинкою, пишний закусочний кекс!

Кабачки, запечені у хрусткому паніруванні
Кабачки, запечені у хрусткому паніруванні

Склад:

  • Кабачки – 6 шт.,
  • борошно – 1/4 скл.,
  • сіль – 1/8 ч. л.,
  • панірувальні сухарі – 1 скл.,
  • пармезан – 1/4 скл.,
  • суміш італійських трав – 1 ст. л.,
  • яйце.

Приготування:

Розрізати кожний кабачок на смужки. Помістити кабачки в пакет і додати борошно та сіль. Струснути мішок для того, щоб овочі рівномірно покрилися борошном.

У мисці з’єднати панірувальні сухарі, натертий сир пармезан і приправу, змішати.

У другій широкій неглибокій мисці збити сире яйце з 1 ст. л. води.

Розігріти духовку до 180 ºС.

Застелити деко фольгою. Смужки кабачків занурювати спочатку в яйце, а потім обваляти у суміші з панірування й сиру. Рівномірно розподілити овочі на деці, залишаючи простір між шматочками.

Запікати протягом 15 хв. до золотистого кольору.

Курячі котлети з кабачками
Курячі котлети з кабачками

Склад:

  • Куряче філе – 2 шт.,
  • вершкове масло – 8 ст. л.,
  • панірувальні сухарі – 1/2 скл.,
  • тертий сир – 1/2 скл.
  • 1 ст. л., борошно – 1/4 скл.,
  • кабачки – 2 шт. (нарізати часточками),
  • часник – 2 зубчики (подрібнити).

Приготування:

Кожне філе трохи відбити й розрізати на 4 частини.

У великій сковороді на маленькому вогні розтопити 2 ст. л. вершкового масла – це для обсмажування курки.

В іншій невеликій сковороді розтопити 4 ст. л. вершкового масла.

З’єднати панірувальні сухарі, сир і борошно. Опустити курку у вершкове масло, а потім обваляти у хлібній крихті та помістити у велику сковороду.

Готувати курячі котлетки протягом 3-4 хв. із кожного боку, поки не утвориться хрустка скоринка.

У маслі, що залишилося, обсмажити подрібнений часник протягом хвилини. Після додати туди нарізаний кабачок і обсмажити до готовності. Посипати сіллю й перцем за смаком, додати сир.

Покласти котлетки до кабачків і тушкувати 2-3 хв. Подавати відразу ж.

Завиванці з кабачків, запечені в духовці
Завиванці з кабачків

Склад:

  • Кабачки – 2 шт. (розрізати уздовж на 8 тонких скибочок),
  • томатний соус типу маринара – 1 скл.,
  • моцарела подрібнена – 1/2 скл.

Для начинки:

  • сир кисломолочний – 350 г,
  • пармезан (або інший сир) – 3 ст. л.,
  • свіжа петрушка – 2 ст. л.,
  • свіжий базилік – 1 ст. л.,
  • сіль – 1/2 ч. л.,
  • подрібнений часник – 1/4 ч. л.,
  • червоний перець пластівці (за бажанням) – 1/8 ч. л.,
  • чорний перець – за смаком.

Приготування:

Додати всі інгредієнти для начинки в блендер і змішати до одержання однорідної маси. Викласти масу в миску й поставити у холодильник до того часу, поки не знадобиться.

Розігріти сковороду, додавши декілька крапель оливкової олії і тушкувати скибочки кабачків, щоб вони стали більш м’якими. Присипати готові скибочки сіллю й перцем за смаком.

Розігріти духовку. По деку рівномірно розподілити 1/4 скл. томатного соусу. З холодильника дістати начинку. На край скибочки кабачка викласти близько 1 ст. л. начинки й зкрутити скибочку в рулет. Викласти завиванці на лист швом униз. Зверху полити кабачкові завиванці соусом, що залишився, і посипати тертим сиром моцарела.

Випікати в духовці протягом 20-25 хв. при температурі 180 ºС

Проста запіканка з кабачків
Проста запіканка з кабачків

Склад:

  • Кабачки – 2 шт. (невеликі),
  • картопля – 6 шт. (великі),
  • оливкова олія – 3 ст. л.,
  • бринза – 100 г,
  • сіль і свіжий мелений чорний перець – за смаком,
  • молоко – 1/4 скл.,
  • тертий сир – 1/3 скл.,
  • базилік або чебрець – 1 ст. л.

Приготування:

Розігріти духовку до 200 ºС.

Злегка змастити форму для запікання оливковою олією.

Нарізати кабачки й картоплю дуже тонкими скибочками. Перемішати нарізані овочі з оливковою олією у великій мисці.

Помістити третину овочів першим шаром на лист для запікання в наступній послідовності: кабачки, картопля, кабачки. Потім необхідно приправити сіллю й перцем.

Частину бринзи (моцарели) розкидати рівномірно великими шматками. Повторити знову, приправивши сіллю й перцем.

Налити молоко по всій поверхні запіканки. Посипати тертим твердим сиром.

Запікати, закривши деко фольгою, близько 30 хв. Потім зняти фольгу та випікати ще 15 хв. до золотистого кольору.

Зелень нарізати дрібно й посипати нею готову запіканку.

Читайте також: Відбивні з кабачків

«Погляд часу» №24-11.06.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

1 коментар до “Рецепти з кабачків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *