Риба «цяця»

Риба цяця
Риба «цяця»

Що за «цяця» і з чим її їдять спочатку незрозуміло. Але незабаром стає ясно, що це смажена дрібна риба, але приготовлена  дуже майстерно. Для смаження підійде будь-яка дрібна морська риба: мойва, салака, кілька. Блюдо ідеально доповнить келих холодного пива.

  • 1 кг мойви, 200 г пшеничного борошна,
  • 2 ст. л. панірувальних сухарів,
  • 2 ст. л. крохмалу,
  • дрібка чаберу,
  • сіль,
  • чорний мелений перць,
  • паприка,
  • соняшникова олія – за смаком.

З риби видаліть нутрощі. Змішайте борошно, сіль, панірувальні сухарі і спеції. Рибу обваляйте в паніровці і викладіть на розігріту сковороду. Смажте до зарум’янювання.

Можете скористатися ще простішим рецептом. Запаніровану рибу викладіть в один шар на деко, застелене пергаментом. Злегка збризніть соняшниковою олією і відправте в розігріту до 200 оС духовку на 20 хв.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *