Риба «цяця»

Що за «цяця» і з чим її їдять спочатку незрозуміло. Але незабаром стає ясно, що це смажена дрібна риба, але приготовлена дуже майстерно. Для смаження підійде будь-яка дрібна морська риба: мойва, салака, кілька. Блюдо ідеально доповнить келих холодного пива.
- 1 кг мойви, 200 г пшеничного борошна,
- 2 ст. л. панірувальних сухарів,
- 2 ст. л. крохмалу,
- дрібка чаберу,
- сіль,
- чорний мелений перць,
- паприка,
- соняшникова олія – за смаком.
З риби видаліть нутрощі. Змішайте борошно, сіль, панірувальні сухарі і спеції. Рибу обваляйте в паніровці і викладіть на розігріту сковороду. Смажте до зарум’янювання.
Можете скористатися ще простішим рецептом. Запаніровану рибу викладіть в один шар на деко, застелене пергаментом. Злегка збризніть соняшниковою олією і відправте в розігріту до 200 оС духовку на 20 хв.