Риба під вершковим соусом

риба під вершковим соусом

Кращий вибір до риби – картопля. Рясно поливаючи її майонезом і посипаючи спеціями, ми очікуємо легку і ситну страву одночасно. Але таким складно здивувати. А ось якщо приготувати рибу під вершковим соусом...

Філе білої риби – 600 г, гірчиця – 1 ст. л., олія – 5 ст. л., цибуля-порей – 2 шт., ріпа – 2 шт., морквина, кріп – пучок, часник – 2 зубки, волоські горіхи – 100 г, борошно – 1 ст. л., лимонний сік – 1 ст. л., вершки – 500 мл, сіль, чорний мелений перець.

Розділіть філе риби на шматочки. Посипте сіллю, перцем і сухою гірчицею. Застеліть деко пергаментом. Перенесіть на нього рибу. Полийте кожен шматочок соняшниковою олією. Поставте рибу запікатися протягом 10 хв. при 180 °С.

Наріжте цибулю-порей тонкими шматочками навскоси, моркву – кружальцями, ріпу – кубиками. Розігрійте олію на сковороді. Обсмажте кожен овоч окремо.

Дістаньте рибу з духовки. Викладіть овочі на рибу. Знову відправте деко в духовку ще на 7 хв.

Подрібніть часник і горіхи, порубайте кріп. Пересипте все на сковороду, додайте борошно. Розмішайте. Улийте вершки тонкою цівкою, помішуючи інші інгредієнти на сковороді. Додайте лимонний сік і дрібку солі. Доведіть до кипіння. Коли соус злегка загусне, зніміть його з плити.

Дістаньте рибу з духовки. Накрийте її листом фольги. Ще раз поставте її в духовку на 10 хвилин. Полийте готову рибу соусом і подавайте.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest