Рибне лявянгі

Рибне лявянгі
Рибне лявянгі

Одним з найяскравіших страв азербайджанської кухні по праву вважається рибне лявянгі – фарширований короп, щука або інша велика риба.

Сама назва «лявянгі» має на увазі щось начинене. Це може бути навіть курка, адже головне – унікальна начинка.

  • 1 короп,
  • 150 г волоських горіхів,
  • 4 ст. л. ткемалі,
  • 6 цибулин,
  • 2 ст. л. олії,
  • 1 лимон,
  • сіль,
  • чорний мелений перець – за смаком.

Підготуйте рибу вагою близько 3 кг: очистіть, але голову і хвіст залиште. Змішайте половину соусу з сіллю і змастіть рибу з усіх боків. Залиште просочуватися. Приготуйте начинку. Очищені горіхи і цибулю (яку попередньо переклали в друшляк і обдали окропом, щоб прибрати зайву гіркоту) пропустіть через м’ясорубку. Змішайте з залишками ткемалі і приправою. Начиніть черево рибини і скріпіть краї. Випікайте в духовці на змащеному олією деку півтори години при 160 оС. Як тільки риба буде готова, залиште її остигати на деку. Подавайте холодною з часточками лимона.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *