Рибні пончики
«Погляд часу» №19-2019
- М’якоть будь-якої риби – 200 г,
- картопля варена – 200 г,
- яйце – 2 шт.,
- манна крупа – 3 ст. л.,
- борошно (щоб можна було легко скачувати кульки),
- масло вершкове – 20 г,
- сир – 50 г,
- зелень (кріп, петрушка),
- спеції та сіль – за смаком,
- сода на кінчику ножа,
- олія для смаження.
Рибу відварити. М’якоть відділити від кісток, пропустити через м’ясорубку, змішати з протертою у гарячому вигляді картоплею, додати яйця, розтоплене вершкове масло, тертий сир, манну крупу, сіль, соду, спеції.
Подрібнити зелень, вмішати у приготовлену суміш.
Дати тісту підійти хвилин 30, щоб манка розм’якла, додати борошно і добре перемішати. Тісто для рибних пончиків готове. Далі намочити руки водою і наліпити маленькі кульки, які відправляємо на розпечену олію.
Смажити на сковороді з двох сторін із закритою кришкою.