Рис із буряком

Для бажаючих отримати нові смакові враження пропонуємо незвичайний рецепт гарніру. Рис із буряком готується за принципом вегетаріанського плову. Ви здивуєтеся, наскільки яскравим вийде гарнір!
- Буряк,
- часник – 2-3 зубки,
- оливки – 7-8 шт.,
- оливкова олія – 2 ст. л.,
- рис – 1 скл.,
- вода – 2 скл.,
- сіль,
- чорний мелений перець,
- червоне вино – 0,5 скл.
У глибокій сковороді або товстостінній каструлі розігрійте оливкову олію, додайте подрібнений часник і, помішуючи, смажте його протягом 30 сек. Буряк натріть на тертці з дрібними отворами і відправте в сковороду.
Додайте нарізані половинками оливки. Готуйте протягом 5 хв., потім висипте в сковороду рис, улийте вино, перемішайте. Улийте також гарячу воду, дочекайтеся закипання, зменшіть вогонь до мінімуму. Посоліть, приправте страву за смаком, накрийте кришкою і готуйте 30 хв. За бажанням страву можете посипати кунжутом.