Рис із буряком

Рис із буряком
Рис із буряком

Для бажаючих отримати нові смакові враження пропонуємо незвичайний рецепт гарніру. Рис із буряком готується за принципом вегетаріанського плову. Ви здивуєтеся, наскільки яскравим вийде гарнір!

  • Буряк,
  • часник – 2-3 зубки,
  • оливки – 7-8 шт.,
  • оливкова олія – 2 ст. л.,
  • рис – 1 скл.,
  • вода – 2 скл.,
  • сіль,
  • чорний мелений перець,
  • червоне вино – 0,5 скл.

У глибокій сковороді або товстостінній каструлі розігрійте оливкову олію, додайте подрібнений часник і, помішуючи, смажте його протягом 30 сек. Буряк натріть на тертці з дрібними отворами і відправте в сковороду.

Додайте нарізані половинками оливки. Готуйте протягом 5 хв., потім висипте в сковороду рис, улийте вино, перемішайте. Улийте також гарячу воду, дочекайтеся закипання, зменшіть вогонь до мінімуму. Посоліть, приправте страву за смаком, накрийте кришкою і готуйте 30 хв. За бажанням страву можете посипати кунжутом.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *