Рівень цукру в крові стабілізує жменя горіхів
Нові дослідження канадських учених з Університету Торонто показують, що щоденна жменя мигдалю, кешью і волоських горіхів стабілізує рівень цукру в крові у людей із діабетом 2 типу.
Згідно з отриманими даними, вживання 75 г змішаних несолоних горіхів значно покращує рівень глюкози у крові. Крім того, такий корисний перекус також знижує рівень так званого «поганого» холестерину і рівень білка Аро-В, пов’язаного з серцевими захворюваннями.
Щоб прийти до таких висновків, фахівці вивчили 117 дорослих людей із діабетом 2 типу, які приймали ліки, щоб знизити рівень цукру в крові. Одна група учасників з’їдала по 75 г змішаних горіхів щодня протягом трьох місяців, у той час як інша група була контрольною. Раціон харчування всіх випробовуваних містив однакову кількість калорій, однак горіхи підвищували споживання ненасичених жирів і знижували споживання вуглеводів. Рівні глюкози у крові учасників оцінювалися кожні два тижні. Було встановлено, що включення у раціон суміші горіхів дозволяє стабілізувати рівень цукру в крові. Змішані горіхи в основному складалися з несолоних сирих горіхів, таких як мигдаль, волоські горіхи, фундук, арахіс, пекан, кешью, фісташки і макадамия.
За словами медиків, отримані результати підкреслюють важливість уживання ненасичених жирів і повільних вуглеводів для контролю діабету 2 типу.