Роли «Філадельфія»

 Роли Філадельфія
 Роли «Філадельфія»

Японські суші й роли – поживний і в той же час низькокалорійний продукт. Щоб бути здоровими, як японці, не обов’язково ходити в суші-бари, можна готувати їхні національні страви вдома.

  • Рисовий уксус – 20 мл,
  • лист норі,
  • сир «Філадельфія» –150 г,
  • сьомга – 150 г,
  • рис – 200 г.

Ретельно промийте круглозернистий рис водою 6-7 разів, помістіть у каструлю, залийте водою в пропорції 1 : 1,5. Коли вода закипить, щільно закрийте кришку і зробіть мінімальний вогонь. Варіть 10-15 хв. (до повного випаровування води).

Коврик із бамбука оберніть харчовою плівкою. Якщо у вас його немає, можете взяти складену в кілька разів фольгу або бавовняний рушничок. На плівку викладіть половину листа норі й рівномірно розподіліть на ньому 100 г охолодженого рису. Залиште вільною тільки невелику смужку ближче до вас. Складіть килимок навпіл і добре притисніть рис. Переверніть його водоростями вгору і розкрийте. Надайте йому квадратної форми. Викладіть посередині уздовж листа норі сир «Філадельфія», щоб вийшла лінія однакової ширини. Скрутіть за допомогою килимка рол, зробіть пару рухів уздовж нього, щоб надати квадратної форми.

Сьомгу або будь-яку іншу червону рибу наріжте довгими скибочками і покладіть на рол. Ще раз накрийте все килимком і притисніть рибу до рису. Повторіть у тій же послідовності з рештою інгредієнтів.

Покладіть рол на обробну дошку і гострим змоченим водою ножем розріжте на шматочки рівного розміру. Можна зверху посипати їх кунжутом.

Подавайте страву з соєвим соусом, маринованим імбиром або васабі.

Якщо шукаєте економний варіант, спробуйте приготувати роли з оселедцем – вони виходять з оригінальним смаком!

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *