Ромашка на допомогу кишківнику і шлунку
Для лікування захворювань ШКТ часто використовують відвари і настої, приготовлені з рослинної сировини. Найбільш корисною для шлунка і кишківника є ромашка. Вона нормалізує травлення, регулює кислотність і знижує больові відчуття.

При виразці шлунка і дванадцятипалої кишки
Ромашку використовують для позбавлення больових відчуттів, які характерні для цієї патології. Із квітів готують цілющий настій. Для цього 10 г квітів заливають 200 мл окропу. Ємність накривають кришкою і залишають на 10 хв. Суміш проціджують і п’ють за 30 хв. до їди.
Денна норма цього народного засобу становить 1,5 скл. Якщо через місяць не стали помітні поліпшення, то прийом таких ліків треба припинити.
При коліті
Це поширене захворювання виникає через неправильне харчування чи порушення в роботі травної системи. Для лікування використовують відвар із квіток рослини, який готують традиційним способом. Приймають засіб по 0,5 скл. 3 рази на день. Період лікування не повинен перевищувати 2 місяців.
Для позбавлення печії
Застосовують настій, зроблений із квітів ромашки і суміші трав (звіробій, подорожник та ін). Для його приготування беруть 1 ст. л. трав’яної суміші і вдвічі меншу кількість висушеної ромашки. Рослинні компоненти заливають 1 скл. окропу, накривають кришкою і настоюють не менше 15 хв. Готовий засіб п’ють перед їжею по 1 ст. л. 3 рази на день. Максимальна тривалість курсу лікування становить 3 тижні.
«Уют» №21-20.05.2021