Розкриває секрети… алюмінієва фольга

Алюмінієва фольга широко використовується для упаковки харчових продуктів, завдяки чому останні довго зберігають свій смак і аромат. Але не всі знають, що алюмінієву фольгу можна застосовувати і в інших цілях.
• Щоб освіжити черствий хліб, потрібно скропити його водою, загорнути у фольгу і поставити розігріватися в гарячу духовку на 5 хв. Таким же способом ви можете підігріти й інші продукти, наприклад, кашу, якщо попередньо змастите лист фольги маслом.
• Яйця, загорнуті у фольгу, не полопаються під час варіння.
• Для того, щоб пиріг у духовці не підгорів, накрийте його зверху фольгою.
• Після прасування таких делікатних тканин, як шовк, вовна, віскоза, на них іноді залишаються сліди від праски. Уникнути цього можна, якщо на прасувальну дошку покласти шматок фольги, а зверху на неї – річ, яку потрібно попрасувати. Виставити на прасці режим відпарювання і переміщати її над тканиною, не торкаючись до неї, на висоті 3-5 см від прасувальної дошки.
• Очистити підошву праски від нашарувань легко, якщо пропрасувати нею (холодною!) по листу фольги.
• Повернути блиск потемнілого срібла можна, якщо загорнути його у фольгу і помістити в холодний розчин солі (2 ч. л. на склянку води) на ніч. Хочете, щоб у подальшому срібні речі довго не чорніли на повітрі – загорніть їх на зберігання у фольгу.
• Малярський скотч, який часто виручає при ремонті, не завжди може захистити при фарбуванні такі виступаючі предмети, як ручки дверей або водопровідні крани. Фольга легко впорається з цим, якщо обернути їх до початку фарбування.