Розсольник із нирками

- Нирки – 350 г,
- картопля – 2-3 шт.,
- солоні огірки – 3-4 шт.,
- квасоля – 1/2 скл.,
- цибуля – 1-2 шт.,
- томатна паста – 1 ст. л.,
- часник – 2 зубчики,
- сало – 50 г,
- зелень петрушки,
- сіль,
- перець,
- спеції.
Квасолю замочити у холодній воді на кілька годин. Потім залити її свіжою холодною водою і варити до напівготовності. Нирки вимочити у декількох водах, потім відварити і порізати соломкою. Картоплю очистити, порізати кубиками і додати у каструлю до квасолі, через 15 хв. додати нирки. Цибулю очистити, нарізати кубиками й обсмажити на салі з томатною пастою. Огірки натерти на тертці та тушкувати на сухій сковороді. Викласти всі інгредієнти у каструлю, довести розсольник до готовності, приправити спеціями. Подавати з зеленню.
Ріжок В. П.