Розсольник

- 2 л бульйону,
- 3 квашених огірки,
- 1 скл. розсолу,
- 6 картоплин,
- 80 г перлової крупи,
- 1 зелена болгарська перчина,
- 1 цибулина,
- 2 морквини,
- 1-2 корені петрушки,
- лавровий листок,
- сіль,
- перець,
- олія.
Перлову крупу добре промити, залити великою кількістю води і варити до м’якості. Обібрані від шкірки та насіння огірки порізати на кубики і протушкувати до напівготовності. Для розсолу огіркові шкірки та насіння зварити у невеликій кількості води і процідити.
На олії спасерувати нарізані соломкою цибулю, моркву, зелений перець та петрушку. У киплячий м’ясний бульйон покласти нарізану часточками картоплю, через 10-15 хв. додати зварену перловку, огірки та пасеровані овочі. Варити розсольник до готовності, додавши лавровий листок і розсіл, за смаком посолити. Подавати з порізаною зеленню та сметаною.