«Розумне» тістечко

«Погляд часу» №15-2019
«Розумне», бо всі інгредієнти змішуються, виходить дуже рідке тісто, але у духовці воно «розумним» чином розділяється на шари. У результаті ви отримуєте тістечка з кремом усередині.
- 4 яйця,
- 125 г вершкового масла,
- 500 мл теплого молока,
- 115 г борошна,
- 150 г цукру,
- 1 ч. л. ванільного цукру без верху,
- 1 ст. л. води.
Білки відокремити від жовтків і збити з дрібкою солі до стійких піків. Жовтки збити з цукром, ваніліном і водою.
Масло розтопити і злегка охолодити. Додати масло до жовтків і збити. Всипати у 3 прийоми борошно, щоразу ретельно збиваючи. Вилити половину молока, збити, потім іншу половину і знову збити. Акуратно підмішати білки. Тісто виходить дуже рідке (рідше, ніж на млинці). Форму змастити маслом і посипати борошном (форма повинна бути нероз’ємною). Вилити тісто. Поставити у духовку, випікати при 175 °С від 40 хв. до 1 год. 20 хв. Час випікання залежить від потужності духовки. Треба орієнтуватися на зовнішній вигляд – зверху тісто має добре підрум’янитися. Потім повністю охолодити, посипати цукровою пудрою і нарізати на порції.
Продукти (для форми розміром 20 x 20 см).