Рулет із гомілки
Це справжній м’ясний делікатес. Сама гомілка коштує не так багато, а значить, страва не просто смачна, а ще й дуже бюджетна.
- Свиняча гомілка – 1-1,5 кг,
- куряча грудка – 100-150 г,
- часник – 2 зубки,
- чорний мелений перець і сіль за смаком,
- вода – 3 л,
- цибуля – 4 шт.,
- морква – 2 шт.,
- лавровий лист – 2 шт.,
- чорний перець (горошком) – 6-8 шт.
Приготуйте відвар. Залийте водою очищену моркву (крупно нарізану), а також розрізану на 4 частини цибулю (разом із лушпинням), покладіть лаврове листя. Кип’ятіть на малому вогні близько 30 хв.
Із гомілки видаліть кістку. М’ясо відбийте. Посоліть і поперчіть. Посипте зверху подрібненим часником. Добре розітріть все руками.Наріжте сиру моркву тонкими пластинами. Викладіть її на м’ясо. Наріжте курячу грудку пластинами, викладіть поверх моркви. Сформуйте рулет. Скріпіть його нитками.
Дістаньте овочі з відвару. Додайте 3 ст. л. солі. Помістіть рулет у каструлю з відваром. Якщо потрібно, долийте води. Варіть 3 год. з моменту закипання. Після відставте остигати і наріжте шматочками.