Рулет із вишнею і сметанним кремом

Рулет із вишнею – частування, що не залишає шансів іншим десертам!

Рулет із вишнею і сметанним кремом

Склад:

  • Борошно – 150 г,
  • цукор – 220 г,
  • яйце – 3 шт.,
  • вершкове масло – 100 г,
  • розпушувач для тіста – 2 ч. л.,
  • сметана – 400 г,
  • цукрова пудра – 150 г,
  • вишня – 300 г,
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.,
  • «Нутелла» – 3 ст. л.,
  • молочний шоколад – за смаком.

Приготування

Вишню відокремте від кісточок, всипте до неї 70 г цукру і кукурудзяний крохмаль, перемішайте. Нагрівайте, постійно помішуючи, до загустіння. Залиште охолоджуватися.

Приготуйте корж. Збийте охолоджені яйця. Продовжуючи збивати, додавайте цукор, що залишився, розпушувач, борошно і тепле розтоплене вершкове масло.

Застеліть деко пергаментом і рівномірно розподіліть по ньому тісто. На тісто викладіть вишневу начинку, залишивши трохи для подальшого приготування. Випікайте десерт 10-15 хв. при температурі 180 °С. Готовність перевірте зубочисткою.

Поки корж ще гарячий, скрутіть його в рулет за допомогою пергаменту. Дайте охолонути.

Приготуйте сметанний крем. Збийте охолоджену сметану, додаючи до неї цукрову пудру. Розгорніть рулет, змастіть його внутрішню сторону кремом, знову залишаючи трохи для прикраси. За бажанням додайте «Нутеллу» до залишків вишні, перемішайте і викладіть на корж з одного боку. Знову скрутіть рулет таким чином, щоб шоколадно-вишнева начинка виявилася у центрі.

Змастіть рулет сметанним кремом, загорніть у плівку і поставте у холодильник мінімум на 6 год. Після цього прикрасьте частування шоколадною стружкою.

«Уют» №30-22.07.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *