Рулет «Ягоди на снігу»

Рулет ягоди на снігу
Рулет «Ягоди на снігу»

Багато хто говорить, що цей бісквітний рулет з ягодами – сезонний десерт. Усе через назву: випікати та подавати такий десерт потрібно тільки взимку і з особливого приводу. Правильні пропорції інгредієнтів підкажуть вам, як приготувати ягідний рулет, якому немає рівних.

  • Яйця – 5 шт.,
  • цукор – 300 г,
  • борошно – 1 скл.,
  • молоко – 2 ст. л.,
  • олія – 2 ст. л.,
  • ванілін – 2 дрібки,
  • вершки – 500 мл,
  • сир «Філадельфія» – 200 г,
  • лікер – 2 ст. л.,
  • консервовані вишні – 150 г,
  • кокосова стружка – 1 ст. л.

Збийте жовтки зі 100 г цукру. Улийте молоко. Збийте ще раз. Додайте олію, просіяне борошно і дрібку ваніліну. Збийте до однорідності.

Збийте білки з 50 г цукру. Акуратно введіть білкову масу в борошняну. Збийте все міксером ще раз.

Застеліть пергаментним папером деко. Змастіть невеликою кількістю олії. Перелийте тісто на деко. Випікайте 12 хв. при 170 °С.

Збийте вершки з 100 г цукру, сиром і дрібкою ваніліну до густого крему. Змішайте 50 мл теплої води, 2 ст. л. цукру і лікер. Просочення готове.

Дістаньте бісквітний корж із духовки. Зніміть пергамент. Використовуючи новий пергамент, загорніть корж у рулет, поки він ще теплий. Відставте до повного остигання.

Аккуратно розгорніть рулет, просочіть його. Потім змастіть половиною крему, викладіть вишню і загорніть знов у рулет. Змастіть другою половиною крему. Посипте кокосовою стружкою і прикрасьте ягодами.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *