Рулька зі свинини, запечена в рукаві

Рулька зі свинини, запечена в рукаві
Рулька зі свинини, запечена в рукаві

Рулька, запечена в рукаві в духовці, – смачна страва для святкового столу. Рецепт простий і доступний. Для запікання краще підходить передня рулька, там більше м’яса, а кістка менша.

  • Свиняча рулька – 1 шт. (1,2 кг),
  • сіль,
  • часник – 4-5 зубків.

Рульку залийте холодною водою і залиште на 2 години відмокати. Через 2 години ножем зчистіть бруд.

Очищений від лушпиння часник розріжте на пластини по 3-5 мм товщиною. Змішайте часник із сіллю. У рульці зробіть отвори кінчиком ножа і в них позасовуйте посолений часник.

Тепер приготуйте суміш зі спецій, якою натрете рульку:

  • червоний мелений перець – 1/2 ч. л.,
  • чорний мелений перець – 1/4 ч. л.,
  • паприка – 1/4 ч. л.,
  • кінза – 1/2 ч. л.,
  • чабер – 1/2 ч. л.,
  • естрагон – 1/2 ч. л.,
  • розмарин – 1/2 ч. л.,
  • сіль – 1,5 ч. л.,
  • олія – 2-3 ст. л.

Можна додати суміш пряностей до м’яса «Французькі трави», там є всі ці спеції.

З’єднайте разом усі спеції і перемішайте в мисці. Натріть рульку сумішшю і залиште маринуватися на 3-4 години, накривши зверху мискою.

Замариновану рульку покладіть у рукав для запікання – і на деко. У деко налийте води, щоб не пригоріла страва, і періодично підливайте її (кожні 20-30 хв.).

Поставте рульку запікатися в духовку при 180 °C на 1,5 години. Потім дістаньте рульку, розріжте зверху рукав для запікання і поставте знову в духовку на 30 хв., для отримання смачної скоринки.

Рулька зі свинини готова! Ніжне й смачне м’ясо, а з додаванням хрону – смакота!

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.