Рулька зі свинини, запечена в рукаві

Рулька, запечена в рукаві в духовці, – смачна страва для святкового столу. Рецепт простий і доступний. Для запікання краще підходить передня рулька, там більше м’яса, а кістка менша.
- Свиняча рулька – 1 шт. (1,2 кг),
- сіль,
- часник – 4-5 зубків.
Рульку залийте холодною водою і залиште на 2 години відмокати. Через 2 години ножем зчистіть бруд.
Очищений від лушпиння часник розріжте на пластини по 3-5 мм товщиною. Змішайте часник із сіллю. У рульці зробіть отвори кінчиком ножа і в них позасовуйте посолений часник.
Тепер приготуйте суміш зі спецій, якою натрете рульку:
- червоний мелений перець – 1/2 ч. л.,
- чорний мелений перець – 1/4 ч. л.,
- паприка – 1/4 ч. л.,
- кінза – 1/2 ч. л.,
- чабер – 1/2 ч. л.,
- естрагон – 1/2 ч. л.,
- розмарин – 1/2 ч. л.,
- сіль – 1,5 ч. л.,
- олія – 2-3 ст. л.
Можна додати суміш пряностей до м’яса «Французькі трави», там є всі ці спеції.
З’єднайте разом усі спеції і перемішайте в мисці. Натріть рульку сумішшю і залиште маринуватися на 3-4 години, накривши зверху мискою.
Замариновану рульку покладіть у рукав для запікання – і на деко. У деко налийте води, щоб не пригоріла страва, і періодично підливайте її (кожні 20-30 хв.).
Поставте рульку запікатися в духовку при 180 °C на 1,5 години. Потім дістаньте рульку, розріжте зверху рукав для запікання і поставте знову в духовку на 30 хв., для отримання смачної скоринки.
Рулька зі свинини готова! Ніжне й смачне м’ясо, а з додаванням хрону – смакота!