Риба у гарячому соусі

Риба у гарячому соусі за цим рецептом виходить дуже смачна. І соус за смаком не поступається їй. Його доречно використовувати до гарніру з картоплі або рису.

Риба у гарячому соусі

Склад:

  • Філе білої риби – 450 г,
  • зелена цибуля – 3 пуч.,
  • олія – 150 мл,
  • імбир – 1 ст. л.,
  • курячий бульйон – 150 мл,
  • соус чилі – 1 ст. л.,
  • вино – 2 ст. л.,
  • соєвий соус – 2 ч. л.,
  • кунжутна олія – 2 ч. л.,
  • часник – 3 зуб.,
  • борошно,
  • перець.

Приготування

Рибне філе присипати сіллю із двох сторін. Нарізати його на шматочки і залишити на годину.

Кожен шматочок риби обваляти в борошні й обсмажити його на розігрітій з олією сковороді з двох боків до напівготовності. Дістати шматочки риби і викласти їх на паперовий рушник.

На сковороді залишити 1 ст. л. олії. Додати нарізану зелену цибулю, часник та імбир. Обсмажити продукти півхвилини. Додати на сковороду бульйон, соус чилі, вино, соєвий соус, кунжутну олію, сіль та перець. Довести масу до кипіння. Встановити невеликий вогонь, викласти шматочки риби в соус і готувати ще 2 хв.

Викласти рибу на тарілку та полити соусом, що залишився.

«Уют» №10-9.03.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *