Риба запечена в лаваші
Апетитні конвертики з рум’яною скоринкою і соковитим умістом з легкістю замінять м’ясо по-французьки. При цьому ви приготуєте їх від сили за годину! Ви можете вибрати будь-який філе: від хека до риби лососевих порід, цей рецепт підійде для будь-якої риби.
Склад
- Філе білої риби – 600 г,
- лаваш – 3 шт.,
- цибулина,
- яйце – 2 шт.,
- твердий сир – 60 г,
- гірчиця – 0,5 ч. л.,
- петрушка – 15 г,
- помідор – 2 шт.,
- сметана – 3 ст. л.,
- оцет – 2 ст. л.,
- сіль,
- перець,
- олія,
- вода – 100 мл.
Приготування
Цибулю наріжте кільцями і замаринуйте в оцті і воді з сіллю і перцем на 15 хв.
Наріжте помідори кружечками.
Подрібніть половину цибулі й зелень у блендері з яйцем, гірчицею і парою ложок олії. Соус готовий!
Рибне філе поділіть на частини. Обваляйте шматочки риби в соусі.
Наріжте лаваш на смужки для загортання в них риби.
Викладіть у центр кожної смужки по кружечку помідора, зверху – рибу, добавте ще трохи соусу і маринованої цибулі.
Загорніть рибу в конвертик і викладіть на деко.
Тепер змішайте сметану з натертим сиром і дрібкою солі, змастіть лаваш зверху і випікайте 35 хв. при 180 °С.
Читайте також: Риба по-царськи
«УЮТ» №27-2.07.2020
Сповіщення: Риба по-французьки в духовці | Газета "Уют"