Рибна солянка
У класичному рецепті солянки з риби відсутні крупи і картопля, які могли б вкрасти у навару левову частку смаку.
Склад:
- Капуста – 350 г,
- огірки солоні – 5 шт.,
- солоні гриби – 300 г,
- морква,
- болгарський перець – 1 шт.,
- олія,
- цибулина,
- томатна паста – 1,5 ст. л.,
- риба – 1 кг,
- лавровий лист – 1 шт.,
- перець горошком,
- сметана,
- лимон,
- вода – 3 л,
- маслини.
Приготування:
В окремій каструлі відваріть капусту у половині зазначеної води з 0,5 ч. л. солі (рецепт розрахований на п’ятилітрову каструлю). У каструлі меншій протягом 10 хв. варіть нарізані кубиками огірки. Потім додайте нарізані гриби, проваріть кілька хвилин і вимкніть вогонь.
Приготуйте засмажку. Для цього спочатку обсмажте кубиками моркву, потім подрібнений болгарський перець. В останню чергу додайте нарізану цибулю й обсмажуйте овочі до готовності.
До засмажки додайте томатну пасту, сушений червоний перець, влийте трохи окропу і тушкуйте близько 10 хв.
Очищену від кісток рибу наріжте на великі шматки. Кістки і голову киньте у капустяний бульйон і варіть 15 хв. Потім дістаньте їх і додайте шматочки риби. Через пару хвилин додайте лавровий лист, горошини перцю і варіть ще 5 хв., після чого знімайте з вогню.
Збираємо солянку: у рибно-капустяний бульйон додайте овочеву засмажку, потім влийте грибний бульйон з огірками. Солянка готова!
«УЮТ» №7-13.02.2020