Рибна солянка

Рибна солянка

У класичному рецепті солянки з риби відсутні крупи і картопля, які могли б вкрасти у навару левову частку смаку.

Склад:

  • Капуста – 350 г,
  • огірки солоні – 5 шт.,
  • солоні гриби – 300 г,
  • морква,
  • болгарський перець – 1 шт.,
  • олія,
  • цибулина,
  • томатна паста – 1,5 ст. л.,
  • риба – 1 кг,
  • лавровий лист – 1 шт.,
  • перець горошком,
  • сметана,
  • лимон,
  • вода – 3 л,
  • маслини.

Приготування:

В окремій каструлі відваріть капусту у половині зазначеної води з 0,5 ч. л. солі (рецепт розрахований на п’ятилітрову каструлю). У каструлі меншій протягом 10 хв. варіть нарізані кубиками огірки. Потім додайте нарізані гриби, проваріть кілька хвилин і вимкніть вогонь.

Приготуйте засмажку. Для цього спочатку обсмажте кубиками моркву, потім подрібнений болгарський перець. В останню чергу додайте нарізану цибулю й обсмажуйте овочі до готовності.

До засмажки додайте томатну пасту, сушений червоний перець, влийте трохи окропу і тушкуйте близько 10 хв.

Очищену від кісток рибу наріжте на великі шматки. Кістки і голову киньте у капустяний бульйон і варіть 15 хв. Потім дістаньте їх і додайте шматочки риби. Через пару хвилин додайте лавровий лист, горошини перцю і варіть ще 5 хв., після чого знімайте з вогню.

Збираємо солянку: у рибно-капустяний бульйон додайте овочеву засмажку, потім влийте грибний бульйон з огірками. Солянка готова!

 «УЮТ» №7-13.02.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *