Рибна закуска по-турецьки
Перевірений рецепт приготування скумбрії в лаваші по-турецьки.

Склад:
- Свіжа скумбрія – 1 шт.,
- лаваш – 1 шт.,
- цибуля – 2 шт.,
- помідор – 1 шт.,
- олія – 2 ч. л.,
- сік лимона з 1 скибочки,
- сіль та спеції для риби – за смаком.
Для маринаду:
- сіль – 1 ч. л.,
- цукор – 1 ч. л.,
- оцет – 1,5 ч. л.,
- олія – 2 ст. л.
Приготування
Скумбрію випатрати і зняти філе. Рибу змастити олією, посолити, посипати спеціями і скропити соком лимона. Перекласти в посуд, затягнути плівкою і поставити в холодильник на 30-60 хв.
Цибулю порізати півкільцями, посолити, посипати цукром і полити лимонним соком або оцтом. Перемішати, злегка пом’яти, щоб цукор і сіль розчинилися, залишити маринуватися на 20-30 хв.
Рибу обсмажити з двох боків на олії або запекти.
Помідор порізати тонкими кільцями.
Змішати лимонний сік з олією і змастити лаваш. Покласти кільця помідорів, а зверху мариновану цибулю. Поверх овочів покласти філе скумбрії. Лаваш скрутити в рулет, підгорнувши краї, й обсмажити на сухій сковороді з двох боків.
«Погляд часу» №8 – 18.02.2021