Рибна закуска по-турецьки

Перевірений рецепт приготування скумбрії в лаваші по-турецьки.

Скумбрія в лаваші по-турецьки

Склад:

  • Свіжа скумбрія – 1 шт.,
  • лаваш – 1 шт.,
  • цибуля – 2 шт.,
  • помідор – 1 шт.,
  • олія – 2 ч. л.,
  • сік лимона з 1 скибочки,
  • сіль та спеції для риби – за смаком.

Для маринаду:

  • сіль – 1 ч. л.,
  • цукор – 1 ч. л.,
  • оцет – 1,5 ч. л.,
  • олія – 2 ст. л.

Приготування

Скумбрію випатрати і зняти філе. Рибу змастити олією, посолити, посипати спеціями і скропити соком лимона. Перекласти в посуд, затягнути плівкою і поставити в холодильник на 30-60 хв.

Цибулю порізати півкільцями, посолити, посипати цукром і полити лимонним соком або оцтом. Перемішати, злегка пом’яти, щоб цукор і сіль розчинилися, залишити маринуватися на 20-30 хв.

Рибу обсмажити з двох боків на олії або запекти.

Помідор порізати тонкими кільцями.

Змішати лимонний сік з олією і змастити лаваш. Покласти кільця помідорів, а зверху мариновану цибулю. Поверх овочів покласти філе скумбрії. Лаваш скрутити в рулет, підгорнувши краї, й обсмажити на сухій сковороді з двох боків.

  «Погляд часу» №8 – 18.02.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *