Рисовий суп із кунжутом
Хіба можемо ми уявити життя без тарілочки теплого ароматного супу? Така перша страва відмінно підійде усім: тим, хто сидить на дієті, вегетаріанцям, хто постує і просто тим, хто вирішив урізноманітнити своє меню.
Склад:
- Морквина,
- селера – 50 г,
- рис – 70 г,
- кунжут – 4 ст. л.,
- олія – 2 ст. л.,
- зелень,
- лимон,
- сіль,
- перець.
Приготування:
Наріжте моркву і селеру невеликими кубиками й обсмажте в каструлі близько 3 хв. на олії. Залийте обсмажені овочі водою, додайте рис, доведіть до кипіння і варіть до готовності рису на невеликому вогні.
Підсушіть кунжут на сковороді без додавання масла, потім змішайте з 4 ст. л. води і подрібніть у блендері.
Додайте суміш у суп, посоліть, поперчіть, доведіть до кипіння. Після цього зніміть суп із вогню і дайте настоятися під кришкою 15-20 хв.
Перед подачею прикрасьте суп часточками лимона і зеленню.
«УЮТ» №14-02.04.2020