Салат «Голландський» з оселедцем
Ситний та яскравий закусочний салат просто створений для душевних посиденьок із рідними за святковим столом.

Склад:
- Філе оселедця – 200 г,
- морква – 2 шт.,
- цибулина,
- горошок – 100 г,
- часниковий порошок – 2 г,
- олія – 25 мл,
- вода – 50 мл,
- оцет – 2 ч. л.,
- цукор – 2 ч. л.,
- зелень,
- сіль,
- перець,
- паприка.
Приготування
Цибулю наріжте максимально тонко і замаринуйте. Залийте водою, щоб вона повністю покрила цибулю. Туди ж влийте оцет (9 %) і всипте цукор. Усе перемішайте та залиште на 5-10 хв.
Сиру моркву натріть на великій тертці. Розрівняйте її на плоскій тарілці, посоліть, посипте спеціями та перемішайте.
Філе оселедця потрібно нарізати тонкими смужками.
У глибоку миску для салату складіть усі інгредієнти. З маринованої цибулі попередньо злийте маринад і добре помніть руками.
У салатницю влийте олію і посоліть до смаку. Перемішайте та залиште на 15-30 хв. у холодильнику. Перед подачею на стіл посипте порізаним свіжим кропом або цибулею.
«Уют » №5-2.02.2023