Салат «Голландський» з оселедцем

Ситний та яскравий закусочний салат просто створений для душевних посиденьок із рідними за святковим столом.

Салат «Голландський» з оселедцем

Склад:

  • Філе оселедця – 200 г,
  • морква – 2 шт.,
  • цибулина,
  • горошок – 100 г,
  • часниковий порошок – 2 г,
  • олія – 25 мл,
  • вода – 50 мл,
  • оцет – 2 ч. л.,
  • цукор – 2 ч. л.,
  • зелень,
  • сіль,
  • перець,
  • паприка.

Приготування

Цибулю наріжте максимально тонко і замаринуйте. Залийте водою, щоб вона повністю покрила цибулю. Туди ж влийте оцет (9 %) і всипте цукор. Усе перемішайте та залиште на 5-10 хв.

Сиру моркву натріть на великій тертці. Розрівняйте її на плоскій тарілці, посоліть, посипте спеціями та перемішайте.

Філе оселедця потрібно нарізати тонкими смужками.

У глибоку миску для салату складіть усі інгредієнти. З маринованої цибулі попередньо злийте маринад і добре помніть руками.

У салатницю влийте олію і посоліть до смаку. Перемішайте та залиште на 15-30 хв. у холодильнику. Перед подачею на стіл посипте порізаним свіжим кропом або цибулею.

«Уют » №5-2.02.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *