Салат із баклажанами і яйцями
Баклажани є одними з улюблених нами овочів. Поки одні фарширують їх всілякими начинками, інші вважають за краще пускати синенькі на салати. Причому не консервовані, а свіжі: нарізали, змішали, і на стіл.
Склад:
- Баклажан – 1 шт.,
- помідор – 2 шт.,
- часник – 2-3 зуб.,
- цибулина,
- яйця – 2 шт.,
- петрушка – 1 пуч.,
- майонез – 2 ст. л.,
- сіль,
- олія.
Приготування
Великий баклажан промийте. Якщо шкірка жорстка, видаліть її. Наріжте баклажан кубиками середніх розмірів. На сковороді обсмажте баклажан.
Готові золотаві кубики перемістіть на паперовий рушник. Він повинен увібрати жир.
Тим часом очистіть цибулю, наріжте її тонкими півкільцями. Так само обсмажте її на олії.
Курячі яйця відваріть і охолодіть. Наріжте їх кубиками.
Таким же чином подрібніть і помідори, заздалегідь видаливши їм плодоніжки.
Подрібніть зелень і часник.
Усі підготовлені інгредієнти й охолоджені кубики баклажана помістіть у глибоку салатницю. Додайте майонез, посоліть і поперчіть суміш. Акуратно перемішайте інгредієнти.
До речі, ріпчасту цибулю, за однією з версій цього салату, потрібно не обсмажувати, а маринувати в оцті. Таким чином ваша закуска буде більш пікантною і хрусткою.
Перед подачею помістіть салат із баклажанами і яйцями на 1-1,5 год. у холодильник.
«УЮТ» №39-24.09.2020
Читайте також: Баклажани часточками по-грузинськи