Салат із баклажанами і сиром фета

Деякі сорти «синеньких» гірчать. Тому краще їх очистити від шкірки. Від цього салат стане ще ніжнішим. За соковитість відповідають помідори, а за аромат – кріп і базилік.

Салат із баклажанами і сиром фета

Склад:

  • Баклажан – 1 шт.,
  • помідор – 2 шт.,
  • сир фета – 50 г,
  • грецькі горіхи – 20 г,
  • часник – 1 зуб.,
  • оливкова олія – 2 ст. л.,
  • оцет – 1 ст. л.,
  • зелень – 0,5 пуч.,
  • сіль.

Приготування

Баклажан наріжте невеликими кубиками. Посоліть, перемішайте і відкладіть у сторону на 15-20 хв.

Розігрійте сковороду з 1-2 ст. л. олії, відіжміть баклажани від рідини й обсмажте протягом 5 хв. Перекладіть на тарілку і залиште до повного охолодження.

Наріжте помідори шматочками і розподіліть поверх баклажанів. Посипте подрібненою зеленню (кріп і базилік) і додайте фету, нарізану кубиками.

Для заправки змішайте оливкову олію і яблучний оцет, видавіть часник і перемішайте. Полийте салат соусом і посипте попередньо обсмаженими горіхами.

Салат можна подавати відразу, але ще смачнішим він буде, якщо настояти його ніч у холодильнику.

«Уют» №35-26.08.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *