Салат із баклажанами і сиром фета
Деякі сорти «синеньких» гірчать. Тому краще їх очистити від шкірки. Від цього салат стане ще ніжнішим. За соковитість відповідають помідори, а за аромат – кріп і базилік.

Склад:
- Баклажан – 1 шт.,
- помідор – 2 шт.,
- сир фета – 50 г,
- грецькі горіхи – 20 г,
- часник – 1 зуб.,
- оливкова олія – 2 ст. л.,
- оцет – 1 ст. л.,
- зелень – 0,5 пуч.,
- сіль.
Приготування
Баклажан наріжте невеликими кубиками. Посоліть, перемішайте і відкладіть у сторону на 15-20 хв.
Розігрійте сковороду з 1-2 ст. л. олії, відіжміть баклажани від рідини й обсмажте протягом 5 хв. Перекладіть на тарілку і залиште до повного охолодження.
Наріжте помідори шматочками і розподіліть поверх баклажанів. Посипте подрібненою зеленню (кріп і базилік) і додайте фету, нарізану кубиками.
Для заправки змішайте оливкову олію і яблучний оцет, видавіть часник і перемішайте. Полийте салат соусом і посипте попередньо обсмаженими горіхами.
Салат можна подавати відразу, але ще смачнішим він буде, якщо настояти його ніч у холодильнику.
«Уют» №35-26.08.2021