Салат із баклажанів із часниковим хлібом

Ця смачна страва прийшла до нас з грецької кухні. Готується вона дуже легко і просто.

Салат із баклажанів із часниковим хлібом

Склад:

  • Баклажан – 1 кг,
  • болгарський перець – 200 г,
  • зелена цибуля – 2 ст. л.,
  • петрушка – 3 ст. л.,
  • часник – 3 зуб.,
  • оцет – 20 мл,
  • оливкова олія – 110 мл,
  • сіль,
  • перець,
  • хліб – 12 шт.,
  • базилік – 1 ст. л.,
  • червоний перець мелений,
  • орегано,
  • твердий сир – 50 г,
  • сир фета,
  • помідори чері – 6 шт.

Приготування

Баклажани наколіть виделкою і запікайте разом із перцем у духовці протягом 15 хв. при 200 °С.

За цей час подрібніть зубчик часнику, змішайте його з 50 мл оливкової олії і оцтом. Додайте сіль, перець і збийте блендером до перетворення в соус.

Баклажани очистіть від шкірки і наріжте на кубики. Перець також наріжте кубиками і додайте до баклажанів. Перемішайте овочі з цибулею і петрушкою, після чого залийте часниковим соусом і знову перемішайте.

Салат готовий!

Решту зубчиків часнику подрібніть у блендері разом із базиліком, орегано, сіллю, гострим перцем і 60 мл оливкової олії.

Намастіть тости пікантною сумішшю, присипте натертим твердим сиром і випікайте в духовці 15 хв. при 180 °С.

Готові тости намастіть фетою, прикрасьте часточками помідорів і подавайте до салату з баклажанів.

 «УЮТ» №41-08.10.2020

Читайте також: Салат із баклажанами і яйцями

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *