Салат із баклажанів із часниковим хлібом
Ця смачна страва прийшла до нас з грецької кухні. Готується вона дуже легко і просто.

Склад:
- Баклажан – 1 кг,
- болгарський перець – 200 г,
- зелена цибуля – 2 ст. л.,
- петрушка – 3 ст. л.,
- часник – 3 зуб.,
- оцет – 20 мл,
- оливкова олія – 110 мл,
- сіль,
- перець,
- хліб – 12 шт.,
- базилік – 1 ст. л.,
- червоний перець мелений,
- орегано,
- твердий сир – 50 г,
- сир фета,
- помідори чері – 6 шт.
Приготування
Баклажани наколіть виделкою і запікайте разом із перцем у духовці протягом 15 хв. при 200 °С.
За цей час подрібніть зубчик часнику, змішайте його з 50 мл оливкової олії і оцтом. Додайте сіль, перець і збийте блендером до перетворення в соус.
Баклажани очистіть від шкірки і наріжте на кубики. Перець також наріжте кубиками і додайте до баклажанів. Перемішайте овочі з цибулею і петрушкою, після чого залийте часниковим соусом і знову перемішайте.
Салат готовий!
Решту зубчиків часнику подрібніть у блендері разом із базиліком, орегано, сіллю, гострим перцем і 60 мл оливкової олії.
Намастіть тости пікантною сумішшю, присипте натертим твердим сиром і випікайте в духовці 15 хв. при 180 °С.
Готові тости намастіть фетою, прикрасьте часточками помідорів і подавайте до салату з баклажанів.
«УЮТ» №41-08.10.2020
Читайте також: Салат із баклажанами і яйцями