Салат із буряка та бринзи
Салат з буряком і бринзою можна готувати хоч кожен день, і його смак вам не набридне. В ньому ідеально поєднуються відварений буряк, волоські горіхи, чорнослив і бринза.

Склад:
- 2 великих буряка,
- зубчик часнику,
- 2 ст. л. олії,
- сіль,
- прованські трави,
- 250 г бринзи,
- 100 г волоських горіхів,
- 60-70 г чорносливу,
- 1 ч. л. лимонного соку.
Приготування
Буряк відварити або запекти до повної готовності, щоби шкірка добре відставала від коренеплоду.
Очистити його та нарізати дрібними кубиками. Засипати прованськими травами, додати сіль, лимонний сік та олію й залишити маринуватися у цій суміші.
Горіхи подрібнити ножем та підсмажити із сіллю на сухій пательні.
Бринзу нарізати дрібними кубиками, такими ж, як буряк.
Чорнослив залити окропом, а через 10 хв. подрібнити на смужки й додати до буряка.
Змішати всі компоненти разом.
Подавати салат холодним, а, якщо є – можна додати до нього зелень за смаком.
«Погляд часу» №4-21.01.2021