Салат із буряком та яблуком

Особливо добре готувати салат із буряком та яблуком навесні, коли ще немає місцевих сезонних овочів.

Салат із буряком та яблуком

Склад:

  • Яблуко – 1 шт.,
  • буряк – 1 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • петрушка – 0,5 пуч.,
  • кориця – 0,25 ч. л.,
  • лимонний сік – 1 ч. л.,
  • кмин – 0,25 ч. л.,
  • оливкова олія – 50 мл,
  • перець чилі – 0,25 ч. л.,
  • мед – 1 ч. л.,
  • коріандр – 0,5 ч. л.,
  • сіль – 0,5 ч. л.

Приготування

Відваріть буряк і моркву. Охолодіть і натріть на великій тертці. Яблука також слід натерти на тертці, але тільки в тому випадку, якщо вони тверді. М’які плоди краще нарізати соломкою.

Приготуйте заправку. Спочатку змішайте мед, лимонний сік та оливкову олію, потім додайте в суміш сіль, корицю, кмин, гострий перець та коріандр.

З’єднайте в мисці яблука, буряки та моркву. Додайте заправку, добре перемішайте. Перед подачею прикрасьте салат подрібненою петрушкою.

«Уют» №14-6.04.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *