Салат із буряком та квасолею

Салат із буряком та квасолею теж складно назвати оригінальним. Але якщо до нього додати трохи ароматної кінзи, смак закуски заграє новими фарбами.

Щоб салат був більш пікантним, додайте до оливкової олії трохи гірчиці та винного оцту. Якщо у вас немає консервованої квасолі, можете відварити звичайну.

Салат із буряком та квасолею

Склад:

  • Буряк – 400 г,
  • часник – 1 зуб.,
  • кінза – 40 г,
  • кунжут – 2 ст. л.,
  • консервована квасоля – 240 г,
  • оливкова олія – 4 ст. л.,
  • гірчиця – 1 ч. л.,
  • винний оцет – 1 ст. л.,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Відваріть буряк до готовності, охолодіть, очистіть і натріть на тертці. Видавіть великий зубчик часнику.

Квасолю з банки пересипте в друшляк і промийте холодною кип’яченою водою. Додайте до буряків. Туди ж відправте подрібнену кінзу та кунжут.

Змішайте оливкову олію, гірчицю, оцет, сіль та перець. Можете додати інші спеції за бажанням.

Заправте салат соусом та перемішайте. Дайте закусці настоятися протягом 15 хв.

 «Уют» №50-09.12.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *