Салат із моркви з родзинками
Початок весни – розпал авітамінозу. Пропонуємо прекрасний салат, вітамінний і легкий. А ще пісний! Поєднання солодкої моркви з родзинками і кислуватої заправки з часником приємно здивує свіжими нотками смаку.
Морква – 450 г,
родзинки – 70 г,
часник – 1 зубок,
олія – 3 ст. л.,
винний оцет – 2 ст. л.,
цукор – 1,5 ч. л.,
сіль, чорний мелений перець.
Родзинки залийте окропом і залишіть на 15 хвилин. Моркву натріть або наріжте соломкою. Окремо в піалі змішайте оцет, олію, товчений часник, сіль, цукор, перець. У глибокій мисці змішайте моркву з родзинками, полийте заправкою, перемішайте. Накрийте салат плівкою і поставте в холодильник на 30 хв.
Якщо буде бажання, оцетно-олійну заправку можете замінити сметаною.