Салат із пекінської капусти і апельсин
Салат із пекінської капусти і апельсинами – це не тільки смачна, але і швидка закуска. Головне достоїнство страви у свіжій заправці з апельсинового соку, яку ви з легкістю зробите самі.
Склад:
- Морква,
- апельсин – 2 шт.,
- капуста пекінська – 400 г,
- яблучний оцет – 1 ч. л.,
- олія – 1 ст. л.,
- сіль,
- перець,
- зелень.
Приготування:
Тонко наріжте пекінську капусту, натріть моркву на великій тертці. 1 апельсин очистіть від шкірки, розберіть на часточки. Потім вийміть м’якоть фрукта з прозорих мембран і поріжте кубиками. Змішайте всі інгредієнти, поперчіть.
Для заправки розріжте другий апельсин навпіл і вичавіть із нього сік. У сік додайте оливкову олію, сіль і оцет. Заправте салат і ретельно перемішайте. Дайте страві настоятися протягом 15 хв. Перед подачею прикрасьте салат зеленню.
Якщо хочете зробити з закуски більш самостійну страву, додайте до списку інгредієнтів варене куряче філе, яке ідеально поєднується з капустою і апельсинами.
«УЮТ» №5-30.01.2020