Салат із шампіньйонів із горіхами і чорносливом
- 0,5 кг шампіньйонів,
- 1-2 ріпчасті цибулини,
- 2 морквини,
- 5-10 шт. волоських горіхів,
- 100-150 г чорносливу.
Дрібно нарізані шампіньйони обсмажити на олії до готовності. Окремо спасерувати дрібно нашатковану цибулю і натерту на тертці з великими вічками моркву. Горіхи подрібнити. Чорнослив запарити, вийняти кісточки і порізати соломкою. Усі продукти охолодити до кімнатної температури. Цибулю, моркву, горіхи і чорнослив перемішати. Викласти на тарілку шарами: гриби, потім шар суміші, знову гриби і т. д. Кожен шар перемащувати майонезом. Готовий салат прикрасити половинками чорносливу і часточками горіхів.
Валентина Р., м. Сміла