Салат «Морква по-французьки»

Салат «Морква по-французьки» – закуска овочева, супервітамінна. А як же майонез, скажете ви?

Для цієї страви приготуйте домашній майонез. Від цього закуска виходить виключно корисною. Переконайтеся самі!

Салат «Морква по-французьки»

Склад:

  • Морква – 3 шт.,
  • цибулина,
  • часник – 2 зуб.,
  • оцет – 1 ст. л.,
  • вода – 120 мл,
  • цукор – 1,5 ч. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • консервована кукурудза – 250 г,
  • майонез,
  • плавлений сир.

Приготування

Натріть моркву на тертці для моркви по-корейськи. Половину натертої моркви викладіть у невелику каструлю.

Посипте шар моркви половиною цукру і солі. На ньому розмістіть другий шар із натертої моркви. Приправте залишками солі і цукру.

Воду змішайте з оцтом. Цією рідкою сумішшю залийте натерту моркву. Тушкуйте її на маленькому вогні хвилин 15, не доводячи до кипіння. Морква повинна залишитися хрусткою.

Тим часом цибулю наріжте тонкими півкільцями або четвертинками. Через хвилин 15 пересипте цибулю до моркви. Туди ж відправте подрібнений часник.

Перемішайте інгредієнти, вогонь вимкніть. Через хвилин 5 процідіть овочі, дайте їм охолонути. Пересипте інгредієнти у глибоку салатницю, додайте до них кукурудзу.

Заправте салат 1-2 ст. л. майонезу. За смаком додайте натертий плавлений сирок. Так закуска набуде більш ніжний вершковий смак.

Перш ніж подавати моркву по-французьки до столу, залиште її на 1-1,5 год. у холодильнику.

«УЮТ» №42-15.10.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *