Салат «Перший сніг»
З настанням холодів нашому організму потрібно більше енергії та тепла. Салат «Перший сніг» – це ситна та проста в приготуванні страва,

Склад:
- Яйця – 6 шт.,
- картопля – 4 шт.,
- куряче філе – 1 шт.,
- мариновані огірки – 2 шт.,
- твердий сир – 200 г,
- сіль – 0,5 ч. л.,
- цибулина,
- оцет – 3 ст. л.,
- цукор – 1 ст. л.,
- майонез – 200 г,
- вода – 150 мл.
Приготування
Цибулю подрібніть. Викладіть у глибоку ємність. Всипте цукор та сіль. Влийте оцет і киплячу воду. Добре перемішайте, залиште при кімнатній температурі на 15-20 хв.
Відваріть картоплю, яйця та м’ясо до готовності. Куряче філе поділіть на волокна. Додайте 1 ст. л. майонезу та перемішайте.
Картоплю натріть на великій тертці та викладіть на тарілку. Спочатку змастіть тонким шаром майонезу, потім – французькою гірчицею. Викладіть зверху відварену курку, а потім мариновану цибулю. Злегка притисніть, змастіть тонким шаром майонезу. Далі наріжте малосольні огірки дрібними кубиками. Викладіть зверху. Промастіть цей шар майонезом.
У яєць відокремліть білок від жовтка. Натріть на дрібній тертці жовток і посипте салат. Потім знову змастіть майонезом.
Натріть на дрібній тертці твердий сир. Посипте ним салат. Змастіть цей шар майонезом. Натріть на дрібній тертці яєчний білок. Посипте ним салат, злегка притискаючи.
Подавайте апетитну закуску, прикрасивши її чорним кунжутом.
«Уют» №51-15.22.2022