Салат з авокадо та плавленим сирком
В основі рецепта – улюблений багатьма гурманами салат «Гості на порозі». Але пропонуємо трохи змінити його та додати авокадо. Смак вийде чудовий.
А скільки варіантів сервірування можна вигадати! Для фуршетного застілля салат можна подати на тостах, крекерах чи овальних чипсах. Ефектно частування виглядає в тарталетках.

Склад:
- Авокадо – 1 шт.,
- плавлений сир – 1 шт.,
- яйця – 2 шт.,
- майонез – 1 ст. л.,
- часник – 2 зуб.
Приготування
На тертці натріть плавлений сир. Розрізавши на дві частини авокадо, видаліть кісточку. Акуратно вийміть м’якоть. Шкірку не викидайте, вона ще знадобиться. М’якуш авокадо перетворіть на пюре, з’єднайте з тертим сирком. Також потріть зварене яйце, додайте подрібнений часник.
Відправте ці продукти у салатницю, перемішайте інгредієнти з майонезом.
Пропонуємо подати салат оригінально, наприклад, викласти в шкірку авокадо. Якщо ж порційна подача не входить до ваших планів, то простий салат з авокадо викладіть на святкову тарілку, доповніть гілочками петрушки та подавайте до столу.
Щоб плавлений сирок було зручніше та легше натерти на тертці, потрібно перед приготуванням покласти його в морозилку на 15 хв.
Авокадо підбирати м’яке та стигле. Масляниста м’якуш має легко подрібнюватися за допомогою виделки.
У простий салат з авокадо та сирком можна додати улюблені морепродукти, наприклад, мариновані кальмари. Вийде смак багатший і цікавіший.
«Уют» №8-17.02.2022