Салат зі шпротів та горошку
Закуска виходить досить ситною. Однієї порції вистачає, щоб заморити черв’ячка. Якщо відварити картоплю та яйця заздалегідь, сам салат можна приготувати лише за 10 хв. Закуску зі шпротів можна накладати на шматок хліба.

Склад:
- Шпроти – 240 г,
- горошок – 170 г,
- яйця – 3 шт.,
- картопля – 2 шт.,
- огірок,
- зелена цибуля – 2 шт.,
- кріп – 0,25 пуч.,
- майонез – 2-3 ст. л.,
- сіль.
Приготування
Відваріть картоплю в мундирі, очистіть, наріжте невеликими кубиками і пересипте в глибоку миску.
Злийте олію зі шпротів, а рибку наріжте шматочками і додайте до картоплі. Туди ж всипте горошок без рідини. Відваріть яйця, очистіть та наріжте дрібними кубиками. Викладіть їх у миску до інших інгредієнтів.
Додайте свіжий огірок, нарізаний соломкою, та подрібнену зелень. Посоліть салат і заправте майонезом. Добре перемішайте.
«Уют» №12-13.23.03.2022