Салат зі смаженою рибою та овочами

Салат зі смаженою рибою та овочами можна подавати як самостійну страву, так і як доповнення до основної страви. Смачного! 

Салат зі смаженою рибою та овочами

Склад:

  • Філе морської риби з білим м’ясом – 250 г,
  • картопля середнього розміру – 3 шт.,
  • невеликі помідори – 3 шт.,
  • стебло цибулі-порею,
  • пір’я зеленої цибулі – 5-6 шт.,
  • кілька гілочок свіжої петрушки,
  • мелений перець (білий і чорний),
  • оливкова олія – 15 мл,
  • свіжовичавлений лимонний сік – 30 мл,
  • сіль,
  • цукор – 15 г.

Приготування

Рибне філе розріжте на порційні шматочки, посоліть, присипте перцем, збризніть декількома краплями лимонного соку. Загорніть на 15 хв. у поліетиленовий пакетик.

Поки риба маринується, очистіть картоплю, відваріть до готовності в підсоленій воді. Коли картопля охолоне, наріжте невеликими брусочками, але не занадто дрібно, щоб при перемішуванні салату картопля не перетворилася в пюре.

Цибулю-порей наріжте тоненькими кільцями. Посипте цибульні кільця цукром, сіллю, перемішайте.

Обсмажте мариновану рибу на олії до рум’яної скоринки.

Томати наріжте кубиками, за розміром трохи меншими від картоплі та риби. Викладіть у глибоку салатницю смажену рибу, картоплю, помідори, мариновану цибульку. Додайте подрібнену петрушку та тоненькі кільця зеленої цибулі. Приправте оливковою олією та рештою лимонного соку, додайте за смаком перець, при необхідності посоліть. Обережно перемішайте та розкладіть у порційні креманки.

 «Уют» №7-10.02.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.