Сало по-китайськи

Китайці – знатні кулінари. Вони здатні зробити їстівним майже все. При цьому ви навіть не здогадаєтеся, що саме пробуєте. Але хто міг би подумати, що серед екзотичних продуктів виявиться наше сало!

Сало по-китайськи приємно їсти просто так, навіть без хліба, сало тане в роті, як зефірка. Найкраще підійде свинячий бочок.

Сало по-китайськи

Склад:

  • Свиняча грудинка – 1 кг,
  • цукор – 2 ст. л.,
  • вода – 1 л,
  • зелена цибуля – 4-5 шт.,
  • імбир – 20-30 г,
  • бадьян – 1 шт.,
  • часник – 2 зуб.,
  • соєвий соус – 40-50 мл,
  • оцет – 1 ст. л.,
  • соус чилі солодкий – 40-50 мл,
  • перець чилі – за смаком.

Приготування

Розігрійте велику сковороду, висипте на неї цукор, додайте 1 ст. л. води та карамелізуйте.

У цей час розріжте вимите пір’я цибулі на 2-3 частини, наріжте часник і корінь імбиру слайсами.

Коли цукровий сироп стане коричневим, зніміть його з вогню та викладіть на сковороду цибулю, часник, імбир та бадьян.

Помийте та обсушіть сало, розріжте його на квадрати (10 х 10 см) і викладіть шкіркою на підготовлену подушку.

Поверніть сковороду на вогонь, влийте 0,5 скл. води, солодкий соус чилі, оцет та соєвий соус.

Тушкуйте сало під кришкою на повільному вогні протягом години. Періодично підливайте воду, щоб рівень рідини залишався на висоті 4 см. Потім переверніть сало та готуйте ще 30 хв.

Перекладіть уміст сковороди у форму для запікання та поставте в пароварку ще на 1 год. Якщо її у вас немає, продовжуйте тушкувати сало на сковороді ще 0,5 год. з кожного боку, доливаючи при необхідності воду.

Готову закуску перед подачею охолодіть у холодильнику.

«Уют» №4-20.01.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.