Сало – солимо самі

солимо сало самі
Сало – солимо самі

Нічого складного у засолюванні сала у домашніх умовах немає. Перш за все тому, що сало пересолити неможливовоно візьме солі скільки потрібно.

Найпростіший спосіб

Нарізати сало на шматки, промити й обсушити рушником. Потім натерти шматки крупною сіллю, ножем зробити у салі прорізи і вкласти туди зубчики часнику. Покласти підготовлене таким чином сало в емальований посуд, накрити кришкою і поставити у холодильник на 2-3 дні. Після закінчення цього терміну сало можна покласти на зберігання у морозильну камеру чи льох. Сало у морозилці можна зберігати довго, але, на жаль, воно має властивість вбирати у себе запахи, тому через деякий час зберігання у холодильнику чи в морозильнику воно стає не таким вже апетитним. Усе-таки цей спосіб засолювання (його ще називають «сухим») більше підходить тим, у кого є свій льох.

солимо сало самі

Сало в розсолі

Рецепт 1.

  • На 1 кг сала буде потрібно 5 скл. води і 1 скл. солі.
  • Прянощіперець, часник і лавровий листза смаком.

Закип’ятити й охолодити воду. Розчинити сіль. Сало нарізали на шматки, промити та висушити. Шматки повинні бути такого розміру, щоб їх було легко діставати зі скляної банки. Шматочки сала укласти у неї нещільно, щоб вони могли рівномірно просолитися. Чергувати шари в банці – сало, прянощі. Залити розсолом сало. Залишити при кімнатній температурі на 3 дні з напівзакритою кришкою, потім кришку щільно закрити і поставити банку у холодильник. Сало в розсолі може зберігатися у холодильнику досить тривалий час, а на смак буде свіжим і ніжним.

солимо сало самі

Рецепт 2.

Для приготування сала в розсолі зі смаком копченостей необхідно використовувати лушпиння цибулі.

Приготувати розсіл, як у попередньому рецепті, тільки додати до нього лушпиння цибулі приблизно з 5 цибулин. Опустити сало у розсіл, довести до кипіння і варити на повільному вогні 20 хв. Зняти з вогню і залишити у розсолі при кімнатній температурі на 8 год. Потім розсіл потрібно злити, сало обсушити рушником, загорнути у пергаментний папір і прийняти на зберігання у морозилку.

солимо сало самі

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.