Сало в цибулинні

«Уют» № 17-2019
Поки шашлик буде смажиться було б непогано влаштувати перекус, приготовлений вдома.
- Сало – 1 кг,
- сіль – 150 г,
- цукор – 20 г,
- паприка мелена 10 г,
- цибулиння,
- лавровий лист – 2 шт.,
- перець чорний горошком – 8 шт.,
- перець запашний горошком – 8 шт.,
- вода – 1 л,
- часник – 100 г.
Сало помити, порізати на 3-4 шматки, цибулю почистити.
У каструлю покласти сало, сіль, цукор, паприку, лавровий лист, перці і лушпиння від цибулі, залити водою і варити 1 годину. Залишити у цьому розсолі сало на добу.
Сало витягти з розсолу, натерти подрібненим часником, покласти у пакет на 1,5 години при кімнатній температурі. Витягти з пакета, замотати у фольгу і залишити у морозилці на 3-5 днів. Перед вживанням витягнути з морозилки і дати салу відійти (щоб розм’якло і не кришилося при різанні).