Сало в цибулинні

Сало в цибулинні
Сало в цибулинні

«Уют» № 17-2019

Поки шашлик буде смажиться було б непогано влаштувати перекус, приготовлений вдома.

  • Сало – 1 кг,
  • сіль – 150 г,
  • цукор – 20 г,
  • паприка мелена 10 г,
  • цибулиння,
  • лавровий лист – 2 шт.,
  • перець чорний горошком – 8 шт.,
  • перець запаш­ний горошком – 8 шт.,
  • вода – 1 л,
  • часник – 100 г.

Сало помити, порізати на 3-4 шматки, цибулю почистити.

У каструлю покласти сало, сіль, цукор, паприку, лавровий лист, перці і лушпиння від цибулі, залити водою і варити 1 годину. Залишити у цьому розсолі сало на добу.

Сало витягти з розсолу, натерти подрібненим часником, покласти у пакет на 1,5 години при кімнат­ній температурі. Витягти з пакета, замотати у фольгу і залишити у морозилці на 3-5 днів. Перед вжи­ванням витягнути з морозилки і дати салу відійти (щоб розм’якло і не кришилося при різанні).

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *