Сало в гарячому розсолі

Пропонуємо вам дуже смачну, ароматну і просту в приготуванні закуску – сало в гарячому розсолі.

Сало в гарячому розсолі

Склад:

  • Сало – 700-800 г,
  • сіль – 7 ст. л. + 3-4 ч. л.,
  • вода – 1,5 л,
  • лавровий лист – 4 шт.,
  • гвоздика – 4 шт.,
  • часник – 14 зубчиків,
  • запашний перець – 10 горошин,
  • чорний мелений перець – 1,5 ч. л.,
  • мелена солодка паприка – 2 ч. л.

Приготування

Сало вимити, обсушити і розділити на 3 частини. Воду закип’ятити і кинути в неї лавровий лист, 7 ст. л. солі, перець горошком, гвоздику, нарізаний часник (8 зубчиків). Прокип’ятити 2 хв. і зняти з вогню.

Цим гарячим розсолом залити сало. Накрити перевернутою тарілкою. Коли розсіл із салом охолоне, поставити каструлю на три доби у холодильник.

Після цього сало потрібно вийняти з розсолу, дати стекти зайвій рідині й обсушити паперовим рушником.

Змішати нарізаний часник, солодку паприку, сіль і мелений перець, що залишилися. Отриманою сумішшю натерти сало з усіх боків.

Кожен шматок змащеного сала загорнути у харчову плівку і відправити на добу в морозилку.

Після цього закуска готова до вживання.

«Погляд часу» №51-17.12.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *