Сало в гарячому розсолі
Пропонуємо вам дуже смачну, ароматну і просту в приготуванні закуску – сало в гарячому розсолі.

Склад:
- Сало – 700-800 г,
- сіль – 7 ст. л. + 3-4 ч. л.,
- вода – 1,5 л,
- лавровий лист – 4 шт.,
- гвоздика – 4 шт.,
- часник – 14 зубчиків,
- запашний перець – 10 горошин,
- чорний мелений перець – 1,5 ч. л.,
- мелена солодка паприка – 2 ч. л.
Приготування
Сало вимити, обсушити і розділити на 3 частини. Воду закип’ятити і кинути в неї лавровий лист, 7 ст. л. солі, перець горошком, гвоздику, нарізаний часник (8 зубчиків). Прокип’ятити 2 хв. і зняти з вогню.
Цим гарячим розсолом залити сало. Накрити перевернутою тарілкою. Коли розсіл із салом охолоне, поставити каструлю на три доби у холодильник.
Після цього сало потрібно вийняти з розсолу, дати стекти зайвій рідині й обсушити паперовим рушником.
Змішати нарізаний часник, солодку паприку, сіль і мелений перець, що залишилися. Отриманою сумішшю натерти сало з усіх боків.
Кожен шматок змащеного сала загорнути у харчову плівку і відправити на добу в морозилку.
Після цього закуска готова до вживання.
«Погляд часу» №51-17.12.2020