Секрет солодкої смородини

солодка смородина

За смаком біла смородина – найсолодша, далі йде чорна, а ягоди червоної завжди кислі. До речі, кислота останньої особлива – вона має бактерицидні властивості, тому в соку червоної смородини можна консервувати будь-які ягоди і фрукти без цукру.

Досвідчені садівники стверджують, що за допомогою підгодівлі можна отримати не тільки великі плоди смородини, а й солодші. Цю рослину рекомендується підгодовувати хлібним добривом. Готують його так: в ємність наливають чверть обсягу води, а потім протягом якогось часу складають у неї свіжу кропиву, і шматочки черствого хліба. Причому хліба має бути приблизно 70, а зеленої маси 30 %.

Оскільки смородина добре відгукується на крохмаль (тільки не магазинний чи самостійно зроблений), у бочку можна додавати і картопляні лушпайки.

Для прискорення процесу бродіння і позбавлення від неприємного аромату ємність об’язують клейонкою. Приблизно через три тижні добриво можна використовувати. Перший раз ним удобрюють ягідні кущі, коли зав’язі стали вже великими, вдруге – коли ягоди починають достигати, і третій – незадовго до збирання урожаю.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest