Секрети вибору сухофруктів

Секрети вибору сухофруктів
Секрети вибору сухофруктів

Справжні сухофрукти – це ті, які нічим не оброблені і висушені на свіжому повітрі.
Фрукти, які висушені природним чином, повинні обов’язково потемніти. На вигляд вони зморщені і темні, зате корисні і смачні.

Справжня курага має коричневий колір і не блищить. Краще купувати урюк – це курага з кісточкою.

Чорнослив повинен бути абсолютно матовим і завжди з кислинкою на смак. Найкращий – з кісточкою! Якщо його намочити, то розмоклі частини чорносливу стають білими. Це ознака натуральності чорносливу.

Фініки потрібно купувати без цукрового сиропу – або сильно сушені (і потім розмочувати), або сорти Каспіран, які продаються у невеликих упаковках 500 г і не містять ні краплі сиропу.

Родзинки можуть бути двох типів: якщо це був чорний виноград, то родзинки будуть чорні з синім нальотом, якщо виноград білий – червоно-коричневі. І ніколи родзинки не повинні бути біло-жовтими. Найкорисніші родзинки – з хвостиками – вони зберігають цілісність фрукта, а значить – максимум вітамінів! Не купуйте гігантські родзинки – віноград швидше за все був оброблений ще на кущі спеціальним засобом – гібереліном. Це стимулятор росту, який збільшує розмір ягід в 1,5 рази.

Інжир може мати світло-бежевий відтінок, це нормально для світлих сортів. Немає нічого страшного, якщо на ньому присутній білий наліт (це виступила натуральна фруктова глюкоза).

Існує одна загальна для всіх сухофруктів ознака: якщо ви стиснули їх у жмені, то вони повинні не злипнутися, а залишитися сухими і досить жорсткими. І ще – в деяких плодах вам можуть траплятися комахи. Якщо це не більше 10% від обсягу куплених вами сухофруктів, то це норма, бо це ознака натуральності.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *