Секретний бабусин рецепт

огірки

Законсервувати огірки можна з використанням тільки холодної води, такий спосіб консервації займає набагато менше часу.
Виходять огірки хрусткими, у міру солоними, так як чиста вода забирає зайву сіль.
Огірковий розсіл дуже смачний і корисний, його можна використовувати для приготування розсольнику.
Зберігати огірки, консервовані холодним способом, можна до трьох років у шафі міської квартири.
У докладному рецепті вказані продукти для приготування однієї 3-літрової банки огірків.

Інгредієнти:

  • огірки свіжі – 2 кг,
  • суцвіття кропу – 3 шт.,
  • листя хрону – 1 великий лист,
  • часник – 4 зубки,
  • чорний перець – 3 горошини,
  • листя чорної смородини – 5 шт.,
  • червоний стручковий перець – за бажанням,
  • порошок гірчиці – 1 ч. л.,
  • вода – 1 л,
  • сіль – 100 г.

Банки досить помити харчовою содою і добре сполоснути холодною водою.
Огірки добре помити, кінчики не треба обрізати. Помити листя хрону, смородини, кріп, червоний стручковий перець. Часник очистити, листя хрону порізати.
У підготовлені банки скласти на дно листя хрону й чорної смородини, кріп, чорний і червоний стручковий перець, часник, потім огірки – максимально щільно до верху.
Воду в каструлі злегка підігріти й повністю розчинити сіль. Приготованим розсолом залити огірки до верху, зверху посипати сухою гірчицею.
Заповнені банки прикрити кришками, під банки необхідно поставити тарілочки для зайвої води.
Соляться огірочки протягом п’яти днів, у холодне місце ставити не потрібно.
Якщо утворився на огірках наліт, а каламутний розсіл став більш прозорим, то огірки готові до закатки.
Злити розсіл потрібно повністю. Залити холодною водою з-під крана і знову злити, щоб видалити всю каламуть.
Ще раз залити холодною водою огірки максимально. Між огірками не повинно бути ніяких бульбашок. Бульбашки видалити, накрити металевою кришкою і закатати, перевертати закатані банки не потрібно. Але треба залишити банки під контролем.
Якщо повітря все ж у банці залишилося, то бродіння буде й кришка здується. Якщо таке трапиться, то кришку розкрити, долити в банку воду, знову закатати.
Подавати такі консервовані огірки на стіл можна через місяць після закатування.
Дуже зручно консервувати огірки холодним способом на дачі.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *