Секретний бабусин рецепт

огірки

Законсервувати огірки можна з використанням тільки холодної води, такий спосіб консервації займає набагато менше часу.
Виходять огірки хрусткими, у міру солоними, так як чиста вода забирає зайву сіль.
Огірковий розсіл дуже смачний і корисний, його можна використовувати для приготування розсольнику.
Зберігати огірки, консервовані холодним способом, можна до трьох років у шафі міської квартири.
У докладному рецепті вказані продукти для приготування однієї 3-літрової банки огірків.

Інгредієнти:

  • огірки свіжі – 2 кг,
  • суцвіття кропу – 3 шт.,
  • листя хрону – 1 великий лист,
  • часник – 4 зубки,
  • чорний перець – 3 горошини,
  • листя чорної смородини – 5 шт.,
  • червоний стручковий перець – за бажанням,
  • порошок гірчиці – 1 ч. л.,
  • вода – 1 л,
  • сіль – 100 г.

Банки досить помити харчовою содою і добре сполоснути холодною водою.
Огірки добре помити, кінчики не треба обрізати. Помити листя хрону, смородини, кріп, червоний стручковий перець. Часник очистити, листя хрону порізати.
У підготовлені банки скласти на дно листя хрону й чорної смородини, кріп, чорний і червоний стручковий перець, часник, потім огірки – максимально щільно до верху.
Воду в каструлі злегка підігріти й повністю розчинити сіль. Приготованим розсолом залити огірки до верху, зверху посипати сухою гірчицею.
Заповнені банки прикрити кришками, під банки необхідно поставити тарілочки для зайвої води.
Соляться огірочки протягом п’яти днів, у холодне місце ставити не потрібно.
Якщо утворився на огірках наліт, а каламутний розсіл став більш прозорим, то огірки готові до закатки.
Злити розсіл потрібно повністю. Залити холодною водою з-під крана і знову злити, щоб видалити всю каламуть.
Ще раз залити холодною водою огірки максимально. Між огірками не повинно бути ніяких бульбашок. Бульбашки видалити, накрити металевою кришкою і закатати, перевертати закатані банки не потрібно. Але треба залишити банки під контролем.
Якщо повітря все ж у банці залишилося, то бродіння буде й кришка здується. Якщо таке трапиться, то кришку розкрити, долити в банку воду, знову закатати.
Подавати такі консервовані огірки на стіл можна через місяць після закатування.
Дуже зручно консервувати огірки холодним способом на дачі.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *