Секрети молодості японок
Японці славляться довголіттям і міцним здоров’ям, а японки можуть похвалитися ще й нев’янучою молодістю. У 30 років вони виглядають на 18, а в 40 – на 25. У чому ж їх секрет?

Про це розповіла косметолог Тетяна Моторина.
– Рис для японок не тільки головний національний продукт харчування, а й ефективний засіб по догляду за обличчям.
Воду, в якій замочується рис, дівчата використовують для вмивання. Вона звужує пори, пом’якшує шкіру, вирівнює тон.
Японки п’ють зелений чай і водневу воду – найкращі антиоксиданти, здатні продовжити молодість.
Воднева вода – це омолодження зсередини, вона прибирає окислення і захищає колаген. Використовувати водень у косметології – значить зупиняти старіння. Багатьом із вас вже знайома процедура гідровакуумного пілінгу, який проводиться на апараті з подачею саме водню, де крім очищення і шліфування шкіри, ми отримуємо потужний омолоджуючий ефект.
Гарантія молодості, краси і здоров’я – не тільки зовнішній догляд, а й правильне збалансоване харчування.
Порівняємо наші гастрономічні традиції з японськими:

- мініпорції у японців і палички проти наших великих тарілок і ложок;
- культ свіжості продуктів і сезонність – тут смаки збігаються, якщо ми не зберігаємо готові страви кілька днів;
- для японців важливо зберегти вітаміни: м’ясо та овочі ріжуть так, щоб вони швидше готувалися. Наші товсті стейки не підійшли б;
- м’ясо японці не їдять кожен день, як ми. Зате вони їдять «м’ясо з городу» – соєві боби і всі похідні від них;
- овочів у нас теж достатньо. А ось водоростей – немає. Вони містять альгінати, які скорочують всмоктування жирів. І додавати їх у салати – відмінний варіант;
- переважно японці їдять білий рис. Рис не солять при варінні і він замінює хліб. У нас у стандартному раціоні занадто багато білого борошна;
- сіль, цукор, приправи – японці вважають, що в надлишку вони провокують нас з’їдати більше, ніж потрібно;
- смажити – це не по-японськи, тут готують на пару, водяній бані, їдять сирі продукти.
«УЮТ» №2-7.01.2021