Секрети приготування птиці
Вибрати правильне м’ясо – половина справи. Використовуючи відмінний рецепт для приготування птиці, не можна забувати, що існують секрети приготування птиці, які збільшать шанси приготувати найсмачнішу страву.

- Жирну курку не варто мити гарячою водою, інакше вона втратить смак.
- Перед смаженням птицю спочатку потрібно натерти сіллю, а потім рівномірно змастити жиром або сметаною. Якщо навпаки (спочатку жир, а потім сіль), м’ясо підрум’яниться нерівномірно.
- Птицю можна зберігати при кімнатній температурі протягом двох-трьох днів, якщо щільно обгорнути тушку рушником, просоченим оцтом.
- Щоб стара курка швидше зварилася, потрібно натерти її зовні й зсередини лимоном або занурити на 2-3 год. у розчин води та столового оцту (на 3/4 води – 1/4 оцту).
- Перед тим, як розігрівати смажену курку, її потрібно трохи полити сметаною, а вже потім ставити в духовку.
- Молодих курей зазвичай смажать, а старих використовують для приготування котлет та бульйонів.
- Не шкодуйте солі та перцю. З кількістю будь-яких інших приправ слід бути акуратніше, але сіль і перець м’яса птиці ніяк не зашкодять. Вони допоможуть підкреслити природний смак м’яса і сприяють утворенню золотистої хрусткою скоринкою. Інші спеції, як подрібнена зелень, залишаються на ваш розсуд. Якщо ж ви налаштовані отримати більш насичений аромат, то спробуйте покласти в порожнину скибочки цитрусових, гілочки трав, подрібнений часник і цибулю.
- До смаженої курки подають гарніри, які відрізняються кислуватим смаком (тушкована квашена капуста, кислі яблука, мариновані плоди і ягоди).
- У воду, в якій вариться курка, необхідно додати ложку оцту. Від цього м’ясо вийде ніжнішим. При маринуванні свійської птиці оцет краще замінити на сухе вино.
- Щоб вийшла хрустка рум’яна скоринка, перед приготуванням потрібно курку в декількох місцях наколоти ножем.
«Погляд часу» №47-18.11.2021