Секрети приготування птиці

Вибрати правильне м’ясо – половина справи. Використовуючи відмінний рецепт для приготування птиці, не можна забувати, що існують секрети приготування птиці, які збільшать шанси приготувати найсмачнішу страву.

Секрети приготування птиці
  • Жирну курку не варто мити гарячою водою, інакше вона втратить смак.
  • Перед смаженням птицю спочатку потрібно натерти сіллю, а потім рівномірно змастити жиром або сметаною. Якщо навпаки (спочатку жир, а потім сіль), м’ясо підрум’яниться нерівномірно.
  • Птицю можна зберігати при кімнатній температурі протягом двох-трьох днів, якщо щільно обгорнути тушку рушником, просоченим оцтом.
  • Щоб стара курка швидше зварилася, потрібно натерти її зовні й зсередини лимоном або занурити на 2-3 год. у розчин води та столового оцту (на 3/4 води – 1/4 оцту).
  • Перед тим, як розігрівати смажену курку, її потрібно трохи полити сметаною, а вже потім ставити в духовку.
  • Молодих курей зазвичай смажать, а старих використовують для приготування котлет та бульйонів.
  • Не шкодуйте солі та перцю. З кількістю будь-яких інших приправ слід бути акуратніше, але сіль і перець м’яса птиці ніяк не зашкодять. Вони допоможуть підкреслити природний смак м’яса і сприяють утворенню золотистої хрусткою скоринкою. Інші спеції, як подрібнена зелень, залишаються на ваш розсуд. Якщо ж ви налаштовані отримати більш насичений аромат, то спробуйте покласти в порожнину скибочки цитрусових, гілочки трав, подрібнений часник і цибулю.
  • До смаженої курки подають гарніри, які відрізняються кислуватим смаком (тушкована квашена капуста, кислі яблука, мариновані плоди і ягоди).
  • У воду, в якій вариться курка, необхідно додати ложку оцту. Від цього м’ясо вийде ніжнішим. При маринуванні свійської птиці оцет краще замінити на сухе вино.
  • Щоб вийшла хрустка рум’яна скоринка, перед приготуванням потрібно курку в декількох місцях наколоти ножем.

«Погляд часу» №47-18.11.2021 

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *