Секрети смачного супу

Секрети смачного супу

Супи будуть кращими, якщо зварені у меншому об’ємі.

Чим повільніше і спокійніше вариться суп, тим він смачніший (ще краще, коли він не кипить, а томиться). Краще для цього використовувати товстостінну каструлю.

Солити супи слід у кінці варіння. Якщо посолити надто рано, коли продукти ще тверді, то він довше варитиметься і часто буває пересоленим, тому що сіль залишається у рідині.

Приправи і прянощі вводять у суп за 3-7 хв. до готовності.

Супи не рекомендується розігрівати, краще їх з’їсти відразу (крім добових борщів).

Як розрахувати кількість води у супі, щоб усім вистачило? Влити у каструлю стільки тарілок води (повних), скільки порцій хочемо отримати. Зайва вода википить, а решта разом із гущею складе повну тарілку.

Чим більше компонентів у супові, тим крупнішими вони повинні бути нарізані, чим менше, тим дрібнішими. В овочевий суп овочі ріжуться якомога дрібніше, у круп’яний (локшина, вермішель, галушки і т. д.) – кладуться цілком.

Закладати продукти у суп слід у певному порядку: спочатку ті, які варяться довше, у кінці ті, що варяться швидше. Тоді всі вони будуть готові в один час і не переваряться.

Щоб макаронні вироби або крупи у молочних супах не виглядали розвареними, їх спочатку проварюють у звичайній підсоленій воді протягом 3-5 хв. І лише потім доварюють у молоці.

Навесні багато господинь готують щавлеві і кропив’яні супи. Для того, щоб рослини зберегли свій зелений колір, варити такі супи треба у відкритому посуді, а самі рослини класти у майже готовий суп за кілька хвилин до кінця варіння. Додатково «прикрасити» такий суп і заодно зробити його більш смачним, можна вливши у нього сире куряче яйце тонким струмком у кінці варіння.

Молочні супи та каші необхідно готувати у посуді з максимально товстим дном, щоб вони не пригорали.

«УЮТ» №6-06.02.2020

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *