Семіфредо

Семіфредо

Семіфредо – традиційний італійський десерт, який дослівно перекладається як «напівхолодний». По суті, це м’яке домашнє морозиво з різними наповнювачами. Серед обов’язкових інгредієнтів – сирі курячі яйця і жирні вершки.

Яйця – 3 шт., яєчний жовток – 2 шт., цукор – 200 г, ванільний цукор – 10 г, вершки – 500 мл, мигдаль – 100 г, мигдальне печиво – 150 г.

На водяній бані збийте яйця і жовтки разом зі звичайним і ванільним цукром. Помішуйте, поки маса не почне густіти. Потім зніміть її з водяної бані і дайте охолонути.

Окремо збийте вершки. До них додайте остиглу яєчно-цукрову масу і 90 г подрібненого мигдалю. Поламайте великими шматочками 130 г печива. Викладіть у форму 1/3 маси, покладіть на неї 1/2 печива. Повторіть шари.

Розрівняйте поверхню й помістіть форму в холодильник на 6 годин. Готовий десерт переверніть на сервірувальне блюдо. Прикрасьте зверху крихтою від залишків печива й рубаним мигдалем.

Подавайте, порізавши на шматочки. За бажанням семіфредо можна полити розтопленим шоколадом або соусом із ягід.

Газета "Уют"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest