Сезон баклажанів розпочато!
Якщо ви любите баклажани, загляньте в цю добірку рецептів – ви знайдете нову страву для свого меню.
Смажені баклажани з сиром і часником

Склад:
- Баклажани – 1 шт.,
- помідори – 2 шт.,
- твердий сир – 70 г,
- часник – 5 зубків,
- майонез,
- зелень – 5-6 гілочок,
- олія,
- сіль.
Приготування
Баклажани розрізати на кружечки. Їх викласти у глибоку ємність, посипати сіллю і почекати 30 хв., щоб вийшла вся гіркота. Після цього їх промити і просушити паперовою серветкою.
Далі кожен кружечок обсмажити з обох сторін.
Приготувати начинку: сир натерти на дрібній тертці. Подрібнити часник і заправити майонезом. Зелень потрібно подрібнити, помідори нарізати кружечками.
Баклажани викласти почергово з помідорами та кожен шар змастити соусом та посипати зеленню.
Рулетики з баклажанів із помідорами та сиром

Склад:
- Баклажани – 3 шт.,
- помідор,
- часник – 3-4 зубки,
- зелень (кріп, петрушка),
- плавлений сир – 100 г,
- олія – 2 ст. л.,
- перець,
- сіль.
Приготування
Баклажани помити, обсушити, зрізати хвостики і нарізати уздовж довгими тонкими смужками. Пересипати їх сіллю і залишити на 30 хв., щоб вийшла гіркота, а потім промити.
Помідор нарізати невеликими часточками. Подрібнити зелень, часник. Плавлений сир також порізати невеликими брусочками.
Обсмажити баклажани з обох боків до золотистого кольору. Кожну смужку обсмажених баклажанів змасти часником. На край смужки викласти шматочок помідора, сир, дрібку зелені, посолити, поперчити і скрутити рулетиками. Таким чином приготувати всі рулетики. Щоб вони не розгорнулися, їх можна скріпити дерев’яними шпажками.
Помістити баклажани з часником і плавленим сиром на змащену олією сковороду й обсмажити на невеликому вогні, поки сир не розплавиться. Потім викласти готові баклажанні рулетики на блюдо, прикрасити зеленню і подавати гарячими.
Котлети з баклажанів

Склад:
- Баклажан – 1 шт.,
- цибулина,
- зубок часнику,
- волоські горіхи – 50 г,
- борошно – 2 ст. л.,
- олія – 2 ст. л.,
- пучок зелені, перець,
- орегано,
- сіль.
Приготування
Баклажани запекти цілком у розігрітій до 220 °С духовці 25 хв. Потім перекласти їх у миску і залишити під плівкою на 10 хв., щоб легше зчищалася шкірочка.
Подрібнити цибулю. Обсмажити її на олії до м’якості.
Підсушені волоські горіхи подрібнити у блендері. Додати до них часник, зелень, спеції і ще раз усе подрібнити.
Очистити баклажани від шкірки і подрібнити м’якоть. Змішати баклажани з горіховою сумішшю, додати смажену цибулю, борошно, сіль і добре перемішати фарш. Сформувати невеликі котлетки.
При бажанні котлети можна запанірувати в сухарях, а можна обваляти в борошні. Смажити котлети з баклажанів у невеликій кількості олії по 3-4 хв. із кожного боку до утворення золотистої скоринки.
Подавати котлети гарячими з зеленню, картоплею чи рисовим гарніром.
«Погляд часу» №35-25.08.2022