Сезон баклажанів розпочато!

Якщо ви любите баклажани, загляньте в цю добірку рецептів – ви знайдете нову страву для свого меню.

Смажені баклажани з сиром і часником
Смажені баклажани з сиром і часником

Склад:

  • Баклажани – 1 шт.,
  • помідори – 2 шт.,
  • твердий сир – 70 г,
  • часник – 5 зубків,
  • майонез,
  • зелень – 5-6 гілочок,
  • олія,
  • сіль.

Приготування

Баклажани розрізати на кружечки. Їх викласти у глибоку ємність, посипати сіллю і почекати 30 хв., щоб вийшла вся гіркота. Після цього їх промити і просушити паперовою серветкою.

Далі кожен кружечок обсмажити з обох сторін.

Приготувати начинку: сир натерти на дрібній тертці. Подрібнити часник і заправити майонезом. Зелень потрібно подрібнити, помідори нарізати кружечками.

Баклажани викласти почергово з помідорами та кожен шар змастити соусом та посипати зеленню.

Рулетики з баклажанів із помідорами та сиром
Рулетики з баклажанів із помідорами та сиром

Склад:

  • Баклажани – 3 шт.,
  • помідор,
  • часник – 3-4 зубки,
  • зелень (кріп, петрушка),
  • плавлений сир – 100 г,
  • олія – 2 ст. л.,
  • перець,
  • сіль.

Приготування

Баклажани помити, обсушити, зрізати хвостики і нарізати уздовж довгими тонкими смужками. Пересипати їх сіллю і залишити на 30 хв., щоб вийшла гіркота, а потім промити.

Помідор нарізати невеликими часточками. Подрібнити зелень, часник. Плавлений сир також порізати невеликими брусочками.

Обсмажити баклажани з обох боків до золотистого кольору. Кожну смужку обсмажених баклажанів змасти часником. На край смужки викласти шматочок помідора, сир, дрібку зелені, посолити, поперчити і скрутити рулетиками. Таким чином приготувати всі рулетики. Щоб вони не розгорнулися, їх можна скріпити дерев’яними шпажками.

Помістити баклажани з часником і плавленим сиром на змащену олією сковороду й обсмажити на невеликому вогні, поки сир не розплавиться. Потім викласти готові баклажанні рулетики на блюдо, прикрасити зеленню і подавати гарячими.

Котлети з баклажанів
Котлети з баклажанів

Склад:

  • Баклажан – 1 шт.,
  • цибулина,
  • зубок часнику,
  • волоські горіхи – 50 г,
  • борошно – 2 ст. л.,
  • олія – 2 ст. л.,
  • пучок зелені, перець,
  • орегано,
  • сіль.

Приготування

Баклажани запекти цілком у розігрітій до 220 °С духовці 25 хв. Потім перекласти їх у миску і залишити під плівкою на 10 хв., щоб легше зчищалася шкірочка.

Подрібнити цибулю. Обсмажити її на олії до м’якості.

Підсушені волоські горіхи подрібнити у блендері. Додати до них часник, зелень, спеції і ще раз усе подрібнити.

Очистити баклажани від шкірки і подрібнити м’якоть. Змішати баклажани з горіховою сумішшю, додати смажену цибулю, борошно, сіль і добре перемішати фарш. Сформувати невеликі котлетки.

При бажанні котлети можна запанірувати в сухарях, а можна обваляти в борошні. Смажити котлети з баклажанів у невеликій кількості олії по 3-4 хв. із кожного боку до утворення золотистої скоринки.

Подавати котлети гарячими з зеленню, картоплею чи рисовим гарніром.

«Погляд часу» №35-25.08.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *